Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Румяна Бъчварова: Ако законът не мине, не трябва да се очаква нещо ново от МВР
Автор: Екип Ruse24.bg 13:27 / 08.04.2016Коментари (2)719
©
Ако промените в Закона за МВР не минат, не трябва никой - нито служителите, нито гражданите да очакват нещо ново от МВР. 

Това каза днес в Русе министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод отхвърлените от парламентарната комисия по вътрешен ред поправки в законопроекта за МВР. 

Бъчварова уточни, че според нея това е бламиране на реформата, но се надява в другите две комисии, в които законът ще се гледа, да има друго разбиране.

"Във вътрешната комисия не беше приет този проект с едни коментари, които лично мен ме учудиха, защото показаха, че може би подробно не е бил четен този проект, който ние сме внесли. 

Защото на практика по отношение на служителите това, което предлагаме, е по какъв начин ще се приложи нормата на закона, който беше приет февруари от същите тези депутати, тоест разделянето на служителите на първа и трета категория. 

Направили сме го по един начин, по който ще бъде най-добре за служителите. Аз лично не разбирам следването на закона като допускане на изключения, примерно да има служители, за които този закон да не важи", каза Бъчварова. 

Тя уточни, че основната цел на поправките е да се преструктурира министерството по начин, по който то да започне на функционира по-добре и да се предприемат структурни промени, които ще доведет до по-ефективно управление на средствата на МВР.

Бъчварова отказа да отговори на въпроса има ли напрежение между нея и Цветан Цветанов. Тя изтъкна, че не коментира персонални отношения и че за нея са важни принципните въпроси - за това накъде върви МВР, какво по-добро може да се направи.

Министър Бъчварова е в Русе, за да се срещне със своя румънски колега Петре Тобъ. По-късно днес тя ще изнесе ликция пред студенти и преподаватели от Русенския университет на тема "Европейските предизвикателства в областта на сигурността".


Източник: Монитор






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Докато няма лустрация, ние и не очакваме нещо ново от МВР. Това е нищо повече от една охранителна структура на вече трето поколение "наши хора".
0
 
 
Нека уважаемата госпожа министър да каже какво ново има да очакваме, ако се приеме въпросният закон. Хубави или лоши, законите трябва да се спазват. Иначе каквито и нови закони да се приемат(пробутват), нищо ново не ни очаква.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: