Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Неприятна контузия помрачи заслужения успех на Дунав
Автор: Екип Ruse24.bg 16:52 / 13.08.2016Коментари (0)1068
©
"Дунав" постигна втори пореден успех в Първа лига. След победата над "Нефтохимик" в Бургас с 2:1, този път "драконите" надделяха и над един от традиционните тимове в елита "Пирин" Благоевград с 1:0, което ги качи отново на върха в елита.

След края на двубоя с "орлетата" обаче стана ясно, че на Бранимир Костадинов ще се наложи да отсъства от терените за известно време. Един от атакуващите играчи на дунавци влезе в игра в 61-ата минута на мача, но само 15 минути по-късно трябваше да бъде заменен. 

Причината е, че при борба за висока топка си удариха главите с противников футболист. Впоследствие се оказа, че той е със счупена дясна лицева кост, която е част от горна челюст. За възстановяването му са нужни поне 20 дни, категорични са на този етап специалистите.

Междувременно всички признаха, че русенският тим е спечелил заслужено двубоя на "Лудогорец Арена" срещу благоевградския състав.

Асистентът на старши треньора на "небесно сините" Пламен Донев - Веселин Великов не пропусна да отчете и немалкото пропуски, както и двете ударени греди от неговите футболисти.

"Ударихме две греди. Имахме и поне още 7 положения. През цялото време бяхме абсолютни господари на терена. Естествено, че липсва и това, че игреам извън Русе. Все пак благодарим за предоставените условия в Разград, както и естествено на всички наши фенове, които ни подкрепят навсякъде, където играе отборът ни", заяви Великов.

"Голяма радост е за нас това, което сътворихме. За първите три мача след това чакано от 25 години завръщане на "Дунав" в елита имаме 7 точки. Тези момчета са герои. Това е и нашата основна задача, да се утвърдим в Първа лига. Ще бъдем като пчелички и ще събираме точка по точка", сподели и колегата му Людмил Киров, който също не пропусна да благодари и на всички близо 1 000 фенове, които за пореден път подкрепиха отбора извън Русе.

"Не ни беше много лесно. Всеки се бори за победа. Ние обаче бяхме по-настоятелни и я постигнахме. За нас всяка точка е важна и даваме всичко от себе си, за да да я спечелим. Доказахме, че всеки трябва да се съобразява с нас и ще продължим да го правим", сподели голмайсторът на дунавци Юлиан Ненов, който заслужи и отново приза за играч на мача. 

Старши треньорът на "Пирин" Благоевград Стефан Генов коментира, че неговият тим заслужено е отстъпил на "драконите".

"Дунав" Русе ни победи заслужено. Те са много по-обигран състав. Играха с много по-голямо желание. Ние изиграхме слаб мач. Имаме още много работа. Липсва ни синхрон. На този етап ни липсва и повече класа".
Още по темата: общо новини по темата: 6
12.08.2016
12.08.2016
12.08.2016
11.08.2016
09.08.2016
09.08.2016






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: