Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Божидар Димитров: Не бих посегнал на дебела, ниска, трътлеста и глупава като патка!
Автор: Екип Ruse24.bg 17:07 / 20.09.2016Коментари (2)2333
©
Директорът на НИМ проф. Божидар Димитров коментира в интервю изказването на руския депутат Пьотр Толстой, който заяви, че Русия ще купи цяла България, и се изказа за вероятността наши политици да се продават на Москва. Историкът даде прогноза за предстоящите избори и одобри стратегията, избрана от ГЕРБ. Той коментира и доколко ген. Румен Радев е подходящ за президент.

- Проф. Димитров, как ще коментирате изказването на депутата Пьотр Толстой, който заяви, че Русия ще купи цялата България?

- Очевидно Пьотр Толстой с изказването си имаше предвид закупуването на частни имоти от руски граждани. Той не е имал предвид да се купи самата България, т.е. да се купят политиците й. Това иначе също е възможно, защото част от родните политици в цялата ни следосвобожденска история са продажни.

Купували са ги както велики сили, така и малки държави като Югославия и Гърция, за да водят политика в тяхна полза. Комунистите също са получавали огромни пари от Съветската държава. Погледнете процеса срещу Вапцаров и останалите шест - какви крупни суми са намерили при тях, при това те не са плащали в рубли, а в долари.

- Според вас Русия иска ли да купува български политици, каквото намерение обяви Пьотр Толстой пред тамошните медии?

- Честно казано, не знам. Има индикации, че това може би се случва. Иначе за имотите - не знам от къде се появи митологичната цифра 300 000. Направих справки в статистките и се оказа, че 63 000 души от бившия Съветски съюз купуват жилища у нас. Голяма част от тях даже не са руснаци, а са от Украйна, Беларус и Казахстан. 

Те категорично не застрашават националната сигурност, а дори движат строителния бизнес и търговията. Живеещите за постоянно са клиенти на луксозните хранителни магазини, където се продават например риби за 200 лв./кг. Черноморието със сигурност има полза от руските туристи. Опасността е Русия да започне да купува наши политици, ако до момента не го е правила, за което има известни съмнения.

- Предстоят изборите за президент. Смятате ли, че партията ГЕРБ има реална конкуренция в надпреварата?

- ГЕРБ няма реална конкуренция на тези избори особено щом председател на предизборния щаб е Цветан Цветанов. Нали знаете за вица, че той би спечелил избори дори в Германия срещу Меркел.

- Те обаче още не са обявили своя кандидат - какъв ще е ефектът от това?

- Това е много сполучлива тактика - да изнервиш противника и да не позволиш кандидатът ти да бъде обруган. В този случай обаче трябва да се избере много известно лице, а не като ген.Румен Радев, който е напълно непознат.

- Кой според вас ще бъде кандидат на ГЕРБ?

- Могат да бъдат много - Йорданка Фандъкова, колкото и да се дърпа, кметът на Бургас Димитър Николов, Маргарита Попова... Важното е да е познат, защото при тази тактика няма да има време да му се прави ПР.

- Ген. Румен Радев в такъв случай подходящ ли е за президент?

- Генерал Радев лети, той е много смел пилот и е изпълнявал особено опасни полети. Служил съм в авиацията и съм чувал името му. За да преценя дали е подходящ за президент обаче, трябва да разбера каква е политиката му по отношение на Македония, Сърбия, Русия и ЕС, а досега не съм чул и една дума за това. 

Ако ме питаш за Татяна Дончева да речем, ще ти споделя, че баща ми ме е учил никога да не удрям жена даже и с цвете. Ето защо аз не бих посегнал на някоя, дори тя да е дебела, ниска, тръстлеста и глупава като патка.


Източник: Блиц

Още по темата: общо новини по темата: 181
29.07.2017 »
18.02.2017 »
25.01.2017 »
23.01.2017 »
19.01.2017 »
19.01.2017 »
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Дончевата ,ще ти се обиди.От едно сукало смучихте преди 1989!Какво да прави ,като е мома и явно не и върви на жената в личния живот :)Бива ли така.Утре ще вземе да стане президент и ще трябва да си ходиш в Созопол!
на 20.09.2016 г.
+2
 
 
Точно заради това определение моят фаворит вече е Татяна Дончева.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: