Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Край на добрата серия! Дунав с първа загуба в първенството!
Автор: Екип Ruse24.bg 23:46 / 24.09.2016Коментари (59)1692
Дунав загуби от Ботев (Пд) с 1:2 в мач от 8-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Лудогорец Арена" в Разград. Бразилците Фелипе Бризола (28) и Жоао Паоло (64) се разписаха за канарите, докато Антон Огнянов (12) бе точен за домакините.

Това бе първи успех за пловдивчани на чужд терен този сезон и историческа първа победа над Дунав извън Пловдив. По този начин жълто-черните имат вече актив от 13 точки, който ги изкачи на 6-о място във временното класиране. Дунавци пък останаха със 17 точки, като това бе първото им поражение от началото на сезона.

Резултатът бе открит в 12-ата минута още при първото по-сериозно положение за Дунав. Това стана след груба грешка на Крум Стоянов, след която Юлиян Ненов пое топката и подаде към Антон Огнянов. Бившият играч на Ботев я прати в мрежата на празна врата за 1:0.

В 28-ата минута Фелипе Бризола изравни със страхотен удар от около 25 метра, насочвайки топката в горния ляв ъгъл на вратата на Дунав - 1:1.

Малко след това Бризола излезе на добра стрелкова позиция, но избра да търси свой съотборник и паса му бе пресечен. Защитата на домакините обаче сбърка и бразилецът имаше шанс да играе с топката, но вратарят Луков го изпревари и двамата се сблъскаха, след което Бризола получи официално предупреждение за опасна игра.

В 37-ата минута Жоао Пауло бе изведен сам срещу Луков, но бразилецът стреля покрай вратата и пропусна да изведе пловдивчани напред в резултата.

При следващата атака на Ботев се стигна до нов колективен пропуск пред вратата на Дунав. След добър пас през защитата на русенци Жоао се озова отляво на вратата на домакините и пусна успореден на голлинията пас. Топката мина покрай вратаря, но нямаше кой да я засече във вратата.

В края на първото полувреме Иван Стоянов бе изведен сам срещу вратата на Дунав и стреля, но стражът на сините излезе и успя да парира удара. Топката попадна в Бризола, който стреля към вратата, но кълбото се спря в тялото на защитник.

В 52-ата минута Дунав пропусна златен шанс да поведе отново в резултата. Юлиян Ненов беше изведен зад защитата на Ботев, премина през Даниел Златков и стреля от 8-9 метра, но прати топката рикошира в напречната греда.

Така се стигна до 64-ата минута, когато жълто-черните стигнаха до пълен обрат в резултата. Тодор Неделев изведе Жоао Паоло в коридор и бразилецът с диагонален шут опъна мрежата - 1:2. Това бе 6-и гол за кариоката в рамките на една седмица.

Четвърт час преди края Дунав пропусна страхотен шанс. Юлиян Ненов шутира опасно, но вратарят Георги Георгиев спаси.

В 77-ата минута Жоао Паоло беше изведен зад защитата на Дунав и можеше да направи резултата 3:1, но ударът му беше избит от Луков.

СТАТИСТИКА:

Дунав - Ботев 1:2
Голмайстори: 1:0 Антон Огнянов (12), 1:1 Фелипе Бризола (28), 1:2 Жоао Паоло (64)

Дунав: Мартин Луков, Петър Патев, Михаил Милчев, Атанас Атанасов, Искандар Джалилов, Ивайло Раденцов (47- Нуридин Давронов), Антон Огнянов, Диян Димов, Мирослав Будинов, Васил Шопов (69- Бранимир Костадинов), Юлиян Ненов (75- Спас Георгиев).

Ботев: Георги Георгиев, Даниел Златков, Крум Стоянов, Цветомир Панов, Радослав Терзиев, Меледже Омнибес, Фелипе Бризола, Тодор Неделев, Серкан Юсеин (71- Стенио), Иван Стоянов (90+1- Кристиан Димитров), Жоао Пауло (86- Даниел Кутев).

Още по темата: общо новини по темата: 2
27.09.2016
25.09.2016






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Since-1926 - пълно безсилие в изказването. Защо въобще си губиш времето в тази тема...дори не си намерил за какво да се хванеш като гледам какви си ги натворил...Речникът с думите за заяждане ти се е е изчерпал...Вместо да ни похвалиш, както го направихме ние няколко часа преди това...
+1
 
 
Влизам в новината на Локомотив и 10 коментара, всичките на локомотивци. Влизам в новината на Гранда и 50 коментара, половината на мръсни лилави цигани.
-5
 
 
ашколсун на всичкото жълто помак,баш баш отбор и публика от 15 муджихидини,15 ама верни и рязани
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+5
 
 
Голям мач! Ето такава игра искаме! Къде са сега плюнчовците мрънкащи преди месец? Няма ви!
+14
 
 
Поздравявам отбора,Белия,Кочев и всички които имат заслуга за преобразяването на момчетата последните три мача.Това е играта на нашия любим Ботев,успех,успех,успех.Нека ръководството да остави и за напред треньорския щаб да работи.Благодаря Ви за отличното представяне последните няколко мача,вдъхнахте ни надежда.
+9
 
 
Прекрасна победа,отлична игра,изпуснахме ги с много.Голямо браво за Белия.Вече започвам да си мисля,че привличането на ляв защитник е абсолютен приоритет!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: