Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Обясниха как да се предпазим от върлуващите инфекции с природни средства
Автор: Екип Ruse24.bg 13:46 / 10.10.2016Коментари (0)1553
©
Грипният сезон започна, а с него дойде и нов есенен вирус. Как да се предпазим от върлуващите инфекции с природни средства обясни по Нова телевизия д-р Мария Папазова. 

"Грипът отваря врата за бактериални инфекции. Голяма грешка е антибиотиците да се изписват профилактично, което се прави най-често. Стана така, че предизвикахме това, че човечеството е много по-застрашено от резистентността на микроорганизмите към антибиотиците. Вече е много трудно да се намери за бактериалното усложнение адекватен антибиотик", обясни д-р Папазова. 

Именно затова е добре да се погрижим за имунната си система. За огромна част от вирусните инфекции не съществува подходящо лечение. Решението е да се стимулират собствените защитни функции на организма. 

Ледената терапия или пребиваването в ледена стая е много ефективно средство за закаляване. Подобна стая има в село Баня. Температурата в помещението за ледена терапия е около 0 градуса. За да я ползва обаче, много важно е човек да бъде напълно здрав. Преди влизане в нея тялото трябва да бъде силно затоплено, например в сауна или парна баня. Пребиваването в студена стая с цел подсилване на имунитета трябва да е за кратко време. Достатъчно е само да се обтрие тялото с лед или сняг. При ледената терапия студът "дава сигнал" на тялото да започне защитна реакция, която провокира имунен отговор, а той води до повишаване на лимфоцитите - клетките, които се борят с инфекциите. 

Според китайската медицина упражненията, които правят гръбнака гъвкав, са много полезни за подсилване на имунната система. Ежедневното стимулиране на определени седем точки в предната горна част на тялото води до засилване на имунната система. Бактериални лизати, коластра и бета глюкан Те могат да подготвят имунитета ни за грипния сезон. Бактериалните лизати са разтвори, които съдържат безвредни части от инактивирани бактерии. Коластрата е първото мляко, което произвеждат бозайниците преди да тръгне кърмата. Тя е много по-богата на антитела и на протеини и с много по-ниско съдържание на мазнини. Коластрата е най-малко три пъти по-ефективна от противогрипната ваксина. Бета глюканите, извлечени от дрожди, укрепват и тонизират имунната система. Изследванията показват, че при комбинация от коластра, бета глюкани и бактериални лизати се засилва имунитетът и боледуването преминава по-леко и по-бързо.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Рокади в МВР
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: