Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Няма такъв лош късмет! Дунав изпусна Монтана след куп уникални пропуски
Автор: Екип Ruse24.bg 21:57 / 16.10.2016Коментари (0)1499
© Ruse24.bg
Дунав и Монтана завършиха 1:1 в мач от 10-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Лудогорец Арена" в Разград. Иван Михов (9) вкара за гостите, а точен за "драконите" бе резервата Васил Шопов (81).

По този начин русенци имат актив от 18 точки, с който те запазиха 4-ото си място във временното класиране.

Още в 9-ата минута гостите от Монтана откриха резултата след статично изпълнение. Маркиньос центрира от фаул в наказателното поле, където Иван Михов засече с глава за 0:1.

След това дунавци упражниха сериозен натиск и до края на двубоя изпуснаха над 5 чисти положения за гол.

В 22-ата минута играчите на Дунав претендираха за дузпа. Удар от дистанция на Мирослав Будинов се отби от защитник на Монтана. Русенци смятаха, че има игра с ръка от Юлиян Чапаев в тази ситуация, но реферът веднага даде знак играта да продължи.

В 37-ата минута късметът помогна на Дунав. Шоко намери Маркиньос в наказателното поле, бразилецът с пета подаде към Георги Коруджиев, който стреля от границата на наказателното поле. Вратарят Мартин Луков изби, но негов съотборник за малко да си отбележи автогол. В крайна сметка топката бе изчистена в корнер.

В края на първото полувреме Атанас Атанасов центрира и Юлиян Ненов стреля с глава необезпокояван в наказателното поле. Топката обаче мина на сантиметри от вратата.

В началото на втората част Антон Огнянов центрира остро от фаул, при което никой не засече топката, а вратарят на Монтана Христо Иванов я изби в горната греда.

В 57-ата минута Дунав остана с човек повече след изключителна глупост на Раиф Мурадов. Само в рамките на 30 секунди той си заработи два жълти картона и бе изгонен.

В 63-ата минута Дунав пропиля невероятен шанс за гол. Мирослав Будинов изведе Антон Огнянов зад защитата и той падайки стреля към вратата. Топката обаче мина на сантиметъри в аут.

Малко след това Антон Огнянов пак беше изведен зад защитата от Мирослав Будинов. Последва шут срещу Христо Иванов, но стражът на Монтана изби с една ръка в корнер.

Минута по-късно Антон Огнянов пробва шанса си от фаул, но за кой ли път Христо Иванов спаси мрежата си суха.

Четвърт час преди края след центриране от корнер Искандар Джалилов засече с глава, а Иванов отново изби. Последва добавка на Милчев, който стреля също с глава, но уцели гредата.

В 76-ата минута имаше греда и за Монтана. Фернандо да Силва направи самостоятелен пробив и стигна до наказателното поле, където намери Петър Атанасов, но неговият удар срещна гредата.

Така се стигна до 81-ата минута, когато влезлият като резерва Васил Шопов най-после изравни резултата. Бранимир Костадинов центрира почти от тъчлинията към наказателното поле, където Шопов беше изпуснат от защитниците на Монтана и с лек удар покрай вратаря прати топката в мрежата за 1:1.

В оставащите минути късметът за пореден път избяга от дунавци и те пропуснаха страхотни възможности.

В 88-ата минута Мирослав Будинов беше намерен от Юлиян Ненов и нахлу в наказателното поле. Ударът му обаче намери мрежата, но от външната ѝ страна.

В последната минута гредата за втори път спаси Монтана. Бранимир Костадинов проби по фланга и стреля, но топката рикошира в страничния стълб след избиването на Христо Иванов.

Дунав игра в състав: Мартин Луков, Диян Димов, Михаил Милчев, Атанас Атанасов, Петър Патев, Искандар Джалилов, Ивайло Раденцов (42- Васил Шопов), Самир Аясс (65- Бранимир Костадинов), Антон Огнянов (84- Николай Колев), Юлиян Ненов, Мирослав Будинов.



Още по темата: общо новини по темата: 3
13.10.2016
12.10.2016
11.10.2016






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: