Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Русе има вече своя Музей на спорта
Автор: Екип Ruse24.bg 16:01 / 18.10.2016Коментари (0)1341
©
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев преряза лентата на съвременния музей на спорта "Луи Айер" в Булстрад Арена Русе.

"Който не помни и почита историята, няма бъдеще. Русе има много спортни герои, с които гражданите да се гордеят и да показват на децата си. Това са хора, които са вдъхновявали много младежи по времето, когато са се състезавали. Нека бъдат вдъхновение за русенските деца и чрез техния пример много от тях да се запалят по спорта", каза министър Кралев.

"Благодаря на Община Русе и мениджмънта на Булстрад Арена за това, че направиха този музей. Дано Русе да даде пример и на други градове в страната", добави той.

В церемонията по откриването на съвременния музей на спорта "Луи Айер" участваха още кметът на Русе Пламен Стоилов, народният представител Пламен Нунев, председате

©
лят на Общински съвет Русе проф. Христо Белоев, ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева, зам.-областният управител Валентин Колев, представителят на основния инвеститор в Булстрад Арена Цветомир Анастасов, общински съветници, мениджмънта на спортната зала, известни спортисти от близкото минало, участници в експозицията на музея.

Кметът на Русе Пламен Стоилов изрази благодарност към министър Кралев за подкрепата, която оказва на спортните проекти на общината.

Експозицията в музея на спорта в Булстрад Арена включва медали, купи, грамоти, снимки и артефакти от историята на спорта в Русе. В музея са представени едни от най-великите съвременни спортисти, прославящи града и България - Любо Ганев, Валентин Йорданов, Христо Марков, Анелия Нунева, Таню Киряков, Нешка Робева, Рахмат Сукра, Веселин Топалов, Евгени Игнатов и др.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров отпадна в Рим, но може да се изкачи в световната ранглиста
Един от близките приятели на Григор Димитров продължава напред в Рим
Какво трябва да знаем за следващия опонент на Григор Димитров в Рим?
Ясно е кога е следващият двубой на Григор Димитров в Рим
Силно русенско представяне на Международния лекоатлетически турнир "Младост"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: