Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
През последните 2 години България се e представила на 100 международни туристически изложения
Автор: Екип Ruse24.bg 15:52 / 10.11.2016Коментари (0)850
©
През последните 2 години България се e представила на 100 международни туристически изложения. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в сутрешния блок на Радио Фокус, позовавайки се на Отчета за дейността на управляваното от нея министерство за периода 7 ноември 2014 г. - 7 ноември 2016 г. 

"Още с обособяването на самостоятелно Министерство на туризма едни от основните приоритети бе да се промени начинът, по който България се рекламира като туристическа дестинация", акцентира министър Ангелкова. В резултат на целенасочените действия на държавната институция за първи път маркетинговата стратегия на страната бе планирана и обсъждана с бранша половин година преди да бъде изпълнявана, стана ясно от нейните думи. "Благодарение на това през зимата вече се рекламира летният ни туристически продукт, а през лятото - зимният, така, както е във всички развити страни", допълни Николина Ангелкова. Наложена е и нова, уеднаквена визия на всички рекламни щандове, с които България се представя на специализираните форуми.

"През 2015 г. рекламата на България бе таргетирана и прецизирана, като бе заложено основните дейности да бъдат директните форми на реклама - партньорство с туроператори, онлайн маркетинг и участие на форуми и борси. Резултатите се налице през 2016 г. - България изпраща най-добрия летен сезон, а до края на годината очакваме да надхвърлим цифрата от 8 млн. чуждестранни туристи", каза още министърът на туризма. В отчета са публикувани и данните на Националния статистически институт, които показват, че само за периода април-септември страната е посрещнала над 5 млн. чуждестранни туристи, а за целия период до месец септември - близо 7 млн. чужденци.

В документа се посочва още, че по Eurosport, Euronews, DiscoveryChannel, National Geographic е реализирана мащабна рекламна кампания, а по CNN България е била представена като атрактивна туристическа дестинация. Отчита се и, че страната се позиционира като дестинация за по-висок клас туристи. Една от най-големите хотелски вериги в света Hyatt влиза в България с висококатегориен хотел, като е налице е интерес и от други големи брандове като FourSeasons, Jumeira и др. Преди по-малко от месец на посещение в страната ни за проучване възможностите за инвестиции бе и принцът на Саудитска Арабия Султан ал Сауд.

Освен увеличения брой чуждестранни и български туристи се отчитат и усилията за привличане на повече инвестиции в сектора. Министерството на туризма е разработило инвестиционна карта в областта на туризма. Целта е всички важни проекти в отрасъла да бъдат обединени, за да бъдат представяни на потенциални инвеститори.

За по-малко от 24 месеца са предприети и мерки за насърчаване на публично-частното партньорство в сектор туризъм. На тази основа бе разработен рекламен клип, в който някои от най-големите холивудски звезди споделят личните си впечатления от България. От документа става ясно, че са подписани и споразумения с международни компании, на основата на които в Япония и Саудитска Арабия действат информационни центрове на страната, за което държавата не плаща нищо.

В отчета се припомня още, че страната ни бе избрана за вицепрезидент на 21-вата Генерална асамблея на СОТ. Съвместно с Организацията се подготвя провеждането на Международен конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм в София, за който са поканени министри на туризма от цял свят и водещи учени.

Резултат от политиката на министерството е, че Русе стана координационен център по проектите в туризма за всички 14 държави от Дунавския регион. В крайдунавския град се създаде българо-румънски Технически секретариат по приоритетна област 3 на Дунавската стратегия, която обхваща туризма и културата. Звеното подпомага и координира дейността в тази област за целия регион. Министерството продължава да работи и за развитие на трансграничното сътрудничество и създаване на общи туристически продукти. Създадена е двустранна работна група между България и Румъния. Подготвят се общи проекти с Хърватия, Сърбия, Турция, Гърция, се посочва в отчета.

Министерството на туризма успя да изпълни и една от заложените стратегически цели - да разработи нормативната рамка за функциониране на сектора. При създаването на Министерството на туризма нито една от наредбите към Закона за туризма не беше разписана. В отчета основен акцент се поставя върху факта, че към днешна дата всички подзаконови нормативни документи са приети или в процес на съгласуване. Сред тях са изключително важни документи за сектора като наредбата за категоризация на местата за настаняване и заведенията за хранене; наредбата за СПА центровете (въвеждаща за пръв път регламент в този подотрасъл); наредбата за безопасността на ски пистите и др.

"Бяха предприети мерки за справяне със сивата икономика в сектора чрез въвеждане на система за ефективен контрол. Вече са факт промените в Закона за туризма, които регламентират функционирането на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), която ще позволи в реално време да се обменят данни по защитени канали между Министерството на туризма, НАП, МВР, общините и хотелските рецепции. Така, без да се нарушава личното пространство на хората, ще бъде изсветлен секторът, се подчертава в документа", отчита още Министерството на туризма.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: