Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (2) | ¬чера (2)
Ѕорисов: ≈кстрадираме първите афганистанци още през декември
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 16:02 / 25.11.2016 оментари (27)1088
©
"ѕетима души ще се опитаме да ги екстрадираме веднага по лини€ на националната сигурност. ƒругите, които са нарушавали обществени€ ред, ще са от първите екстрадирани, а дотогава ще бъдат преместени в лагери от затворен тип", за€ви премиерът в оставка Ѕойко Ѕорисов, който спешно пристигна в бежански€ лагер в ’арманли след бунта, който стана там, предаде Ќова тв.

ќрганите на реда използваха срещу бежанците водни оръди€ и гумени куршуми. 24 полицаи са ранени, има и пострадали мигранти. Ѕро€т на задържаните е 400 души.

“ой об€ви, че през декември започва екстрадици€та, като вече има поръчан самолет за јфганистан.

"Ќа всички, извършили вандалски действи€ в бежански€ лагер в ’арманли, ще бъдат повдигнати обвинени€", каза още премиерът в оставка Ѕойко Ѕорисов.

"ќбикновено там, където възникнат такива остри сблъсъци, винаги има терористичен акт, винаги се задействат сп€щите клетки", каза още Ѕорисов и предупреди гражданите да са особено внимателни. ѕричината - "когато н€кой призовава за физическа саморазправа с мигрантите след бунта", защото по думите му "мрежите на "»сл€мска държава" много внимателно след€т и "‘ейсбук", и това, което излиза по новините".

—поред Ѕорисов е възможно бунтът да е организиран отвън.

"јфганистанските групи биеха сирийците, за да излизат да се бунтуват", за€ви още премиерът в оставка.

Ѕорисов увери, че е разговар€л с главни€ прокурор —отир ÷ацаров и още тази нощ е наредено да започнат огледи от следователи и прокурори.

¬ четвъртък вечерта полици€та влезе за втори път в битка с мигрантите. ѕредполага се, че причината за новите безредици е затвар€нето на магазина за хранителни стоки вътре в лагера. „ужденците тръгнали към магазина, след като при протеста през ден€ столовата беше изпочупена.

Ќапрежението вътре в бежански€ център провокира напрежение и пред него. ∆ители на ’арманли искаха да вл€зат в бежански€ център и да се саморазправ€т с беженците. ƒотук се стигна след като от вторник властите забраниха на мигрантите да излизат от центъра заради страховете от зарази.

ќт јгенци€та за бежанците признаха, че центърът е бил поставен под ключ. “ова е и причината за напрежението там. ќт здравните власти за€виха, че в началото на следващата седмица лекари от —офи€, ѕловдив и ’асково ще прегледат бежанците. ѕрипомн€ме, че на мигрантите в ’арманли беше забранено да напускат бежански€ център. ѕричината - 18 от настанените в центъра са болни от варицела.

ќще по темата: общо новини по темата: 664
05.11.2019
24.10.2019
23.10.2019
21.10.2019
20.10.2019
16.09.2019
предишна страница [ 1/111 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
+1
 
 
¬сички афганистанци, пакистанци, иранци, иракчани и други народности.—амо в —ири€ се води война, но около —ири€ има държави,които не са във война, там да ход€т.Ѕежанци са до първата сигурна страна.—лед това са нелегални имигранти.»нтересно, защо ни заливат само мюсюлмани, като в —ири€ мюсюлманите избиват €зидите и христи€ните?
-2
 
 
“е ги докараха после ще ги гон€т хаха смешна дурйава
-2
 
 
¬ъпросът е със какво им помогнахте?  ато всеки знае в какъв стадии са тези хора изб€гали в търсене на подслон и колко правелно в постъпката ви със това приют€ване и дали като ги пратите там тези хора ще отселе€т при полужение че там нещата продължават под интернационално прикритие! ѕоставете се на т€хно м€сто и помислете реално последстви€та който тепърва ги учакват!  ъде са ви сърцата брат€ хора...рЯФЮ
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
Ќовобранец свири мача ƒунав - Ћоко (ѕд)
Ѕългари€ уреди контрола преди възлови€ плейоф срещу ”нгари€
Ќаградиха спортиста, донесъл най-големи€ успех за българското олимпийско таекуондо
ќт щаба на ƒжошуа не бро€т  обрата за жив
—тефка  остадинова връчи авторитетен приз на ћќ  на проф. Ћозан ћитев
 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: