Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бойко Борисов: Положихме усилия да дойдат пари в България - дойдоха
Автор: Екип Ruse24.bg 12:13 / 07.12.2016Коментари (0)2508
© Ruse24.bg
Излязохме виновни, че сме издействали 200 млн. и вече са ни по сметките. Чакаме и другите. Това каза в началото на правителственото заседание премиерът в оставка Бойко Борисов във връзка с вчерашната пресконференция на БСП за отпуснатите от ЕК пари за справяне с мигрантската криза в България, предаде "Фокус".

"Това можахме само да разберем вчера от тази пресконференция. Положихме усилия да дойдат пари в България - дойдоха. Който може повече, всеки ден настояваме да дойде да докара повече", подчерта Борисов.

ГЕРБ и БСП си отправиха взаимни обвинения за отпуснатите от ЕК 160 млн. евро за справяне с мигрантите в България. В рамките на вчерашния ден и двете партии дадоха пресконференции в централите си, като в тази на ГЕРБ разяснения по темата дадоха лично вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, както и заместникът й Филип Гунев и депутатът и зам.-председател на Комисията по отбрана Валентин Радев.

Първи с обвиненията започнаха от БСП, където лидерът на партията Корнелия Нинова заяви, че искат свикване на специално заседание на Народното събрание по темата бежанци, за да бъдат изслушани министрите, службите и министър-председателят Бойко Борисов. Нинова поиска политическите сили да се обединят около няколко неща, сред които изграждане на оградата по границата, темата за армията на границата и справянето с нелегалната миграция. Тя призова нелегалната миграция да бъде спряна по всички възможни начини, като всеки, който не бяга от война и не е бежанец, да не преминава границата в България. Лидерът на БСП поиска и отмяна на постановлението за трайно заселване и настъпателна позиция за ревизия на дъблинското решение.

Отговорът на ГЕРБ не закъсня и самата Румяна Бъчварова обяви, че от онзи ден Корнелия Нинова и Илияна Йотова са направили България за смях в Брюксел. Според нея Йотова е питала само за една част от тези пари и е получила отговор за тези 108 млн. лв. - така, както е попитала. По думите й Йотова и Нинова очевидно не могат да четат официалната документация. Румяна Бъчварова подчерта, че твърденията им са нелепи лъжи и показват изключителна некомпетентност в детайлите на държавното управление. Тя увери, че на 16 септември има писмо от комисаря Аврамопулос лично до нея, в което се потвърждава, че е получил 5-те апликационни форми за спешна помощ, които ще бъдат предоставени от Фонд "Вътрешна сигурност" на обща сума 160 млн. евро.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: