Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Японци ни подариха сайт, представящ музеите в България
Автор: Екип Ruse24.bg 16:30 / 08.12.2008Коментари (0)732
©
Министърът на културата проф. Стефан Данаилов и Такеши Комори - постоянен представител на JIKA в България, подписаха днес сертификат за дарение в полза на Министерството на културата на България. Дарението е информационен уебсайт, представящ музеите в България - http://www.jicabg.com/museum/.

На церемонията по подписването на дарението присъстваха посланикът на Япония в България - Н. Пр. Цунехару Такеда, г-н Накацугава - съветник на посланика и г-ца Такахаши - културно аташе на Япония в Р България, служителите на JICA в България г-н Хара, г-н Мидзуками и последният доброволец на JICA в България г-ца Мивако Кавахара. С подписването на сертификата Японската агенция за международно сътрудничество дари на Министерството на културата правата за използване, управление и разработване на сайта ВОМВ, съдържащ подробна информация за музеите в България, който ще се използва за туристически пътеводител на чуждите туристи у нас.

Дареният сайт ще бъде качен на сървъра на Министерството на културата и ще бъде включен към неговата страница. Сайтът ще съдържа полезна информация за музеите в българските градове на български, японски и английски език. Тази информация периодично ще се обновява. "За пореден път през последните 15 години Японската агенция за международно сътрудничество JICA и Програмата на японските доброволци в чужбина реализират проект в рамките на правителствената помощ за развитие в България, предоставена от правителството на Япония", изтъкна Данаилов. Той отбеляза, че с даряването на правата на този сайт информацията за българските музеи ще се популяризира в света чрез интернет и ще се използва от чуждите туристи, сред тях и от японските, както и от българските граждани.
Министър Данаилов благодари за помощта на японските доброволци, които през последните 15 години са помагали на българските музеи. "Благодарение на това сътрудничество регионалните музеи в Ямбол, Стара Загора, Разград и Пловдив получиха софтуер за регистрация на музейните ценности", посочи той.

Министър Данаилов съобщи, че догодина ще се отбележат 50 години от установяването на дипломатическите отношения между България и Япония и през годината ще има много културни събития. Едно от тях е предстоящото посещение през 2009 г. на президента Георги Първанов в Япония, в рамките на което той ще открие в Токио изложба с тракийски съкровища.
Министърът на културата награди с плакета на министерството и с юбилейна монета за 100-годишнината от Независимостта на България гостите от Япония.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Изчезна 12-годишно дете от Перник
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: