Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (6)
Феновете на Дунав с гневна декларация: Търпението ни не е безгранично
Автор: Екип Ruse24.bg 09:41 / 14.03.2017Коментари (0)2211
©
Феновете на Дунав излязоха с гневна декларация относно бавно течащия ремонт на градския стадион в Русе.

Ruse24.bg публикува текста без редакторска намеса:

Съдбата изправи нас, феновете на "Дунав", пред предизвикателството да подкрепяме любимия ни отбор във всички нива на футбола в България през последните 25 години, докато той не се завърна той в елита.

Чухме обещанието през 2014 г., че до 2 години отборът ще е сред най-добрите и Русе ще посрещне отново елитни мачове. Някои си спазиха обещанията и отборът заслужено е там, но други - не и той не играе в Русе. Чухме, новите изисквания, свързани с рестарта на футбола в България, които видите ли били в полза и на феновете. Така се стигна до там да "домакинстваме" на 60 км от Русе, докато тече и дългоочаквания ремонт на Градския ни стадион, който ще му осигури по-добър терен и осветление.

"Изненадващите" дъждовни дни през пролетта обаче отново спряха ремонтните дейности. Така беше и с "изненадващия" за всички сняг през зимата.

Припомняме, че след много обявления, обещания и промени на дати за различните процедури едва в средата на октомври започнаха реалните дейности. Дата беше 18 октомври и дори тогавашният спортен министър Красен Кралев гръмко обяви началото и на стадиона се появи един багер да разкопава терена. До края на 2016 г. обаче фирмата-изпълнител "Тарктур" ЕООД намери едва 30-ина календарни дни, в които отчете, че условията са били подходящи за работа.

И така до последната подранила първоаприлска шега за приключване на ремонтните дейности на 20 март с възможност русенци да наблюдават живо на Градския стадион решителния мач за първата шестица на "Дунав" със "Славия" в последния кръг от редовния сезон. Срещата е дори 13 дни след това и точно ден след 1 април, но дали и тогава съоръжението ще е въведено в експлоатация?!?

В опит да си отговорим на този въпрос поглеждаме състоянието на стадиона в момента. На терена, на който би следвало да има дренаж, който би следвало да е подравнен и нивелиран в очакване на тревната настилка, която пък от поне десетина дни пристига "утре", личат не една и две локви след "изненадващия" пролетен дъжд през март.

Освен това се оказа, че тепърва Министерството на младежта и спорта обявява и обществена поръчка за изготвяне на технически паспорт на обекта.

Да, ние сме търпеливи. Да, ние вярваме. Вярваме в дракони, а доскоро вярвахме и в сини феи.

Ние вярваме, че отборът ни въпреки, че не е изиграл нито едно домакинство ще завърши редовния сезон в топ 6, защото футболистите, треньорите и ръководството доказаха, че искат и могат да са там, въпреки "доброжелателите" ни.

Затова ние отново ще ги подкрепим в Разград - при гостуването ни на "Лудогорец" на 18 март, събота, от 17:30 ч. Записванията за организирания транспорт вече текат на познатото място - при Нели Йорданова в агенция за недвижими имоти "Стефани" на ул. "Ангел Кънчев" 23.

Преди това обаче всички ще заявим категорично, че търпението ни не е безгранично. Ще напомним защо искаме бързо и качествено приключване на ремонтните дейности на Градския стадион. За целта организираният транспорт за мача в Разград ще потегли именно от там, от мястото където трябва да домакинства "Дунав" от Русе.

Призоваваме всички русенци, които ще подкрепят "драконите" срещу шампиона на България за последните 5 години, да се присъединят към нашата форма на протест и да бъдат с нас от 14:45 ч. пред портала на т.нар. ученически вход на Градския стадион. След това ще потеглим заедно в колона към Разград.

Нека да покажем за пореден път, че Русе е жаден за футбол и си иска отбора тук и сега!

ДУНАВ ЗАВИНАГИ

Още по темата: общо новини по темата: 115
01.06.2017
25.05.2017
16.05.2017
15.05.2017
20.04.2017
19.04.2017
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Българското участие на Олимпийските игри днес
Грандиозно откриване на Олимпийските игри: Парадът на нациите е с лодки по река Сена
Кой се грижи за официалните гости на Олимпийските игри в Париж?
Церемонията по откриването на XXXIII Летни олимпийски игри започна в Париж
Стана ясно дали Никола Цолов има шанс за титлата във Формула 3
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: