Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Дунав започна с 15 футболисти
Автор: Екип Ruse24.bg 09:40 / 13.06.2017Коментари (0)2055
© ФК Дунав
"Дунав" започна подготовката си. По-малко от две седмици след последния си мач от паметния сезон 2016/2017 "драконите" се събраха за първа лятна тренировка на Градския стадион в Русе.

Припомняме, че отборът, носещ името на голямата европейска река, повтори най-доброто си класиране в историята и завърши на четвърто място в елита, където се завърна след 25 г. прекъсване.

15 футболисти се включиха в първото занимание. Сряд тях бяха всички досегашни играчи с изключение на Искандар Джалилов, Ндуе Муйеци и Атанас Атанасов, които се разделиха с клуба по взаимно съгласие.

Към отбора вече се присъединиха крайните бранители Христо Попадийн и Преслав Петров, които вече подписаха своите договори. Това важи и за юношата Сонер Хюсеин.

Като кондиционен треньор към щаба на "драконите" се присъединява Емил Иванов, който досега водеше 2 от юношеските формации.

Всички са здрави, като единствено Тейнур Марем е имал оплаквания, но се включи в тренировката. Вратарят Мартин Луков, който все още се възстановява от операция на скъсани кръстни връзки, също бе в Русе, за да поздрави съотборниците си.

По-дълга почивка са получили Мирослав Будинов, Михаил Милчев, Юлиан Ненов и Олексий Ларин. Те ще се присъединят към съотборниците си до края на тази седмица. Самир Аясс пък е с националния отбор на Ливан.

"Водят се преговори с още няколко футболисти. Целта е подсилване на конкуренцията на всички позиции. Към момента обаче няма подписани други договори. Едва когато това стане факт, ще съобщим официално. Трансферни спекулации не коментираме", заяви изпълнителният директор Ивайло Петков.

Треньорът Веселин Великов уточни, че се преговаря с вратар, опорен полузащитник, десен външен полузащитник и нападател.

Дунавци ще се готвят в Русе до 14 юни. На 15 юни те пътуват за Трявна, където ще имат лагер. Сигурни са вече две контроли - на 16 юни от 18:30 ч. с "Берое" в Стара Загора и на 23 юни с "Етър" Велико Търново, като още се уточнява мястото и конкретния час на проверката с "болярите".

Все още се очаква официално становище по въпроса за евентуалното участие на "драконите" в Лига Европа. Спрямо това ще се правят и планове за останалата част от подготовката за новия сезон, който трябва да започне в средата на юли.

"Вдигаме летвата сами. Амбициите ни са да повторим това, което направихме през миналия сезон", коментира Веселин Великов.

Още по темата: общо новини по темата: 24
12.12.2017
31.10.2017
10.10.2017
12.09.2017
05.09.2017
22.08.2017
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: