Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Дунавци ще се лашкат 20 часа до Иртиш, в тима цари оптимизъм
Автор: Екип Ruse24.bg 15:31 / 26.06.2017Коментари (0)2954
© ФК Дунав
Всички в "Дунав" са категорични, че отборът е готов за мачовете с "Иртиш". Това стана ясно по време на пресконференция, на която присъстваха изпълнителният директор Ивайло Петков, треньорът Веселин Великов, капитанът Диян Димов, голмайсторът Мирослав Будинов и един от основните футболисти на "драконите" Самир Аясс.

В началото изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков внесе повече яснота за организацията около срещата с "Иртиш" Павлодар, както и предшествалите я кореспонденции с УЕФА, довели до решението "Дунав" да участва в турнира за Лига Европа.

"Доста неща видяхме и чухме напоследък. Затова държим да внесем яснота, относно участието ни в турнира за Лига Европа. След като се класирахме на четвъртото място в крайното класиране на Първа лига, на 15 юни получихме мейл от УЕФА с ака

© ФК Дунав
унт за картотекиране на футболисти за участие в турнира за Лига Европа. Имаше и съответно запитване, дали имаме готовност да участваме в надпреварата. На 19 юни продължихме да работим по този начин, картотекирахме футболистите и изпратихме писмо, че сме съгласни и имаме готовност да участваме в първия предварителен кръг, при положение че бъдем поканени от УЕФА. Бяхме включени в жребия за първия предварителен кръг и бяхме изтеглени да играем с "Иртиш" Павлодар", каза Ивайло Петков.

"На 23 юни при нас дойде писмо с покана за участие в дело на ЦСКА срещу УЕФА. Ние отказахме. Днес /26 юни/ има дело в КАС на ЦСКА срещу УЕФА, по което "Дунав" е страна. До края на деня трябва да излезе официално решение на КАС. Искам да изразя благодарност от името на клуба на Георги Градев и неговата адвокатска кантора "СИЛА" за съдействието, което ни оказва по казуса. Държа да подчертая още, че писмото, което излезе по медиите, не е това, което официално сме изпратили до УЕФА. Ние сме свършили каквото трябва, за да защитим интересите на ФК "Дунав", без да намесваме и коментираме друг клуб или БФС. Сега чакаме официално решение по този въпрос и се готвим за мачовете ни с "Иртиш", допълни още изпълнителният директор на Дунав.

Той добави, че всичко това е наложило промени в програмата на подготовката на "драконите". Все пак е създадена необходимата организация, въпреки че тази дестинация не е от най-лесните. Отборът заминава за Истанбул утре сутринта. Оттам лети за Астана, след което за Павлодар.

В сряда сутринта дуна
©
вската група трябва да е на крайната дестинация. За 20 ч. местно време /17 ч. българско/ е насрочена официалната тренировка на русенския тим на стадиона на "Иртиш", а точно 24 часа по-късно започва и срещата от първия предварителен кръг на турнира за Лига Европа.

Води се кореспонденция и се създава необходимата организация и за излъчването на срещата, така че феновете на "Дунав" да успеят да наблюдават този толкова важен двубой.

"Работил съм с Димитър Димитров и съм сигурен, че неговият отбор ще е добре подготвен физически и тактически. Ние обаче ще преследваме своите шансове", коментира още Петков.

"В действителност нямахме много време за почивка след края на сезона и за подготовка за конкретните мачове с "Иртиш". Нашият съперник за сметка на това играе мачове от сезона на местното първенство, което е в разгара си. Те са фаворити в двубоя. Ние обаче нямаме намерение на предадем без бой. Единствено Олексий Ларин е контузен и няма да пътува с отбора за Казахстан, но веднага след това смятам, че ще е готов на 100%. Въпреки всичко мисля, че сме готови за мачовете с "Иртиш". Група от двама вратари и 17 полеви футболисти ще пътува за Казахстан. Непосредствено преди мача ще решим основната група. Говорих с колеги оттам, гледахме записи и смятам, че успяхме да проучим отбора на "Иртиш". На нас няма да ни е лесно, но и тях няма да им е лесно", заяви треньорът Веселин Великов.

Капитанът Диян Димов, голмайсторът Мирослав Будинов и основният футболист на "драконите" Самир Аясс също отчетоха, че "Иртиш" е фаворит в двубоя, но това далеч не означава, че излизат като обречени, а дори напротив.

"Настроението в тима е приповдигнато. Новите попълнения се вписват добре и паснаха много добре на отбора. На практика никой от нас не е играл в евротурнирите. Амбицирани сме обаче да се докажем, да се раздадем на 100% и да отстраним отбора на "Иртиш", каза Димов.

"Те ще са по-добре физически, защото първенството там е в разгара си. Теренът също ще ни затрудни, защото е с изкуствена настилка. Най-важното за нас е да излезем с добър резултат от първия мач и да запазим интригата за реванша. Тук, на Градския стадион в Русе, обаче е възможно да се случи всичко", добави Будинов.

"В действителност нямахме много време за почивка. Съперникът ни от своя страна е в игрови ритъм. Мисля, че ще ни е доста трудно, но не си мислете, че сме се предали. Въпреки че са фаворити, ще им е доста трудно и можем да постигнем добър резултат", сподели Аясс.
Още по темата: общо новини по темата: 13
08.07.2017
06.07.2017
04.07.2017
29.06.2017
29.06.2017
28.06.2017
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: