Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Двама министри мълчат 5 месеца за Гребната база
Автор: Екип Ruse24.bg 11:02 / 29.01.2009Коментари (0)606
Второ правителство не може или не иска да реши вече 6 години един елементарен въпрос - уреждането на собствеността на Гребната база в Николово. Както е известно, клубовете по кану - каяк и академично гребане настояват тя да бъде извадена от активите на "Напоителни системи" и да бъде деактувана от държавна в общинска собственост. Сагата започна още по времето на аграрния министър Мехмед Дикме. После щафетата пое приемникът му Нихат Кабил, който обеща да разреши проблема, но така и не стори нищо. Сега на безплодни къси пасове топката разцъква Валери Цветанов.

Последният пример за немарливостта на държавата са две писма, с които вестник "Утро" разполага. Едното е от 4 септември 2008 година, в което кметът на Русе Божидар Йотов припомня за пореден път случая на Министерския съвет и на председателя на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева. Молбата му е известна - имотът да стане общински и да се прехвърли за безвъзмездно ползване. Единствената адекватна реакция е на Весела Лечева, която разглежда документа доста бързо и само 15 дни по - късно пише до министъра на регионалното развитие и благоустройство Асен Гагаузов и до министъра на земеделието и храните Валери Цветанов.

"Във връзка с образуваната преписка за безвъзмездно прехвърляне в собственост на община Русе на недвижим имот - частна държавна собственост - ДАМС изразява положителното си становище", пише Лечева. Остава уважаемите Гагаузов и Цветанов да задвижат бюрократичната машина, но те цели 5 месеца не си помръдват пръста.

Според Тодор Бонев, шеф на клуб по кану - каяк "Локомотив", законът ги задължава да дадат отговор в рамките на 10 дни. Такъв обаче няма и до днес. За Гагаузов и Цветанов Гребната база в Русе не стои на дневен ред. Дали пасуват от бюрократична леност или са някак мотивирани да мълчат - само те си знаят.

Вероятно задачката да бъдат събудени трябва да се поеме от русенските депутати по време на заседанията с парламентарен контрол. Всъщност Елеонора Николова бе единствената, която повдигна този въпрос от трибуната на Народното събрание. Другите и колеги също могат да отидат на езерото в Николово и да видят какво представлява ошушканата като след тайфун от "Напоителни системи" чудна някога сграда.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Русе приема международния детски турнир по футбол "Северна зведа"
30 години от смъртта на Айртон Сена: Краят на една епоха във Формула 1
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: