Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Росен Плевнелиев: Никой не бива да се взема насериозно завинаги
Автор: Екип Ruse24.bg 09:55 / 06.02.2018Коментари (8)2192
©
"Още със своята реч 6 месеца преди края на мандата, още като действащ държавен глава, аз казах, че политиката не е на всяка цена и не би следвало да бъде целта. Политиката винаги е средство, за да бъдем полезни, за да търсим заедно с народа и да намираме правилните решения и да постигаме прогрес. Оттогава досега аз вярвам, че давам малко по-различен пример. 

Не съм тук за стола, нито за силата, нито за властта, но продължавам да работя по смислени проекти. Където и да съм, аз съм посветен на това. Именна затова една година след мандата аз излязох да кажа, че има живот след политиката, и че той никак не е лош". Това заяви в студиото на "Здравей, България" Росен Плевнелиев - президент на България от 2012 до 2017 година.

"Никой не бива да се взема насериозно завинаги и на всяка цена. В една демократична държава всеки има мандат. Аз имах 3 години като министър, 5 години като президент. Работих. Дадох всичко от себе си. Сега идват следващите. Пожелавам им успех", каза още Плевнелиев.

И добави, че в българската политика вижда много мъже и жени, които се възприемат насериозно и на всяка цена.

Относно критиките, които отправи преди време към сегашният президент Румен Радев, Плевнелиев заяви: "Аз първо го упрекнах, че не взима мнение по Истанбулската конвенция, а после той промени своята нагласа като взе отношение и се произнесе категорично "против" тази конвенция. Така че неговото отношение вече е ясно. Аз не съм съгласен с подобно действие на държавен глава".

По думите му, когато има тревоги в обществото, президентът не мълчи и не отлага своята позиция.

"Радвам се, че след едно забавяне, той излезе и се позиционира ясно. Когато има разделение и в много голяма степен лъжи, манипулации и некоректни дебати, липса на дебат по същество по една стратегически важна тема, каквато е защитата на жените и децата в България и по света от насилие, е редно държавният глава да излезе с ясни аргументи и да каже дали е "за" или "против", коментира президентът Росен Плевнелиев действията на настоящият президент Румен Радев.

Плевнелиев категорично се обяви "против" провеждането на референдум за Истанбулската конвенция.

"Категорично съм против да се прехвърля отговорността на народа тогава, когато той е заблуден и тогава, когато не са се чули ясни аргументи от експерти. Смятам, че българският народ беше подведен. Имаше много манипулации и много лъжи по отношение на Истанбулската конвенция на Съвета на Европа за защита на жени и деца от насилие. Нагледах се на абсолютно безотговорни изказвания, както и на факти, които не отговарят на истината. Конвенцията не е за въвеждане на "трети пол", тя не се занимава с това", каза още бившият държавен глава Росен Плевнелиев.

Според него трябва да се повиши доверието на гражданите в българските институции. "Парламентът е сърцето на българската демокрация. Тя не е перфектна, в никакъв случай, нито парламентът е такъв. За съжаление, той се ползва с много ниското доверие на гражданите. И именно тук е важната задача за президента - да помогне за това институциите в България, включително и парламента да се ползват с по-голямо доверие от гражданите, а не да ги обиждат", коментира Плевнелиев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Никой не бива да се взема на сериозно, завинаги и на всяка цена - Прочетете го пак и ако можете го осмислете за себе си, пък после коментирайте!
+1
 
 
рошко -Джендъче, чезни.СРАМ се за България
+1
 
 
Тоя що ли все търси внимание? Сещам се за лисицата и киселото грозде - бате му Тиква го използва, прелъсти го и го захвърли, та сега рони крокодилски сълзи :-))))
+3
 
 
Снощи гледахме последното му интервю. Тоя човечец нещо е мръднал и ужасно ни разочарова.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: