Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Велик финал! Франция покори света, храбра Хърватия плаче!
Автор: Екип Ruse24.bg 21:33 / 15.07.2018Коментари (11)2006
©
Франция е световен шампион! "Петлите" победиха на финала на Мондиала в Русия Хърватия с 4:2 и стигнаха за втори път в своята история до трофея! Срещата на "Лужники" в Москва бе истинско зрелище, което бе изпълнено с шест гола, автогол, дузпа, спорни положения и много ситуации пред двете врати. Марио Манджукич и Иван Перишич пък се превърнаха в герои и антигерои само за броени минути. Първият вкара топката и в двете врати. Вторият пък се разписа, но след това направи дузпа за противника.

Антоан Гризман бе в основата на победата на новите световни шампиони, след като симулира за фаул, от който центрира и се стигна до автогол, а след това бе точен и от дузпа. Пол Погба и Килиан Мбапе също се разписаха за тима на Дидие Дешан. Нападателят на ПСЖ се превърна във втория най-млад играч с гол на финал на световно първенство, а пред него е само Пеле.

За да стигне до световната титла, Франция победи в груповата фаза Австралия и Перу, и направи равен с Дания. На осминафинала бе преодоляна Аржентина след зрелищно 4:3, а след това паднаха главите и на Уругвай и Белгия. 

И двамата селекционери - Дешан и Далич, заложиха на титулярите, с които спечелиха полуфиналните си срещи. 

Хърватите започнаха по-силно срещата и притиснаха Франция. "Петлите" се отбраняваха добре и не позволяваха да се стигне до сериозни опасности пред Лорис, но пък от своя страна не организираха никакви атаки. 

В 17-ата минута съдията Нестор Питана отсъди пресилен фаул срещу Антоан Гризман, който очевидно симулира. Топката бе поставена на около 30 метра, а зад нея застана потърпевшият. Нападателят на Франция центрира към далечната греда, Марио Манджукич скочи, за да изчисти топката, но я прати в собствената си врата и изведе напред "петлите". Това бе първи автогол в историята на мачовете за световната титла.

Хърватия натисна след попадение и бързо успя да стигне до изравняване. В 28-ата минута след изпълнение на фаул топката попадна в наказателното поле на Франция. Там Домагой Вида чукна кълбото към намиращия се на границата на наказателното поле Перишич. Хърватският нападател залъга бранител на "петлите" и с бомбен удар прати топката във вратата на съперника за 1:1.

10 минути преди края на първото полувреме французите изпълниха корнер. Матюиди се наведе, а топката се удари в бранител на Хърватия и напусна очертанията. Французите изявиха претенции за игра с ръка и дузпа, а съдията Нестор Питана се допита до ВАР. След дълго гледане на повторенията, реферът посочи бялата точка, но решението му предизвика много полемики. Антоан Гризман застана зад топката и я прати в мрежата за 2:1 в полза на Франция. 

В края на полувремето хърватите натиснаха, но стигнаха само до три поредни корнера. При един от тях Вида се размина на сантиметри с топката пред голлинията.

Още в началото на втората част Дешан се принуди да извади Нголо Канте, който получи жълт картон през първото полувреме. Селекционерът видя, че халфът е пред угроза да получи втори картон или да бъде неефективен и го замени с Нзонзи.

Вторите 45 минути започнаха двуостро, като и Мбапе пропиля добро положение, а удар на Ребич бе избит в корнер от Лорис.

В 59-ата минута Франция нанесе решителен удар! Гризман овладя в наказателното поле на хърватите и върна топката към Погба на дъгата. Халфът на "петлите" стреля веднъж, но кълбото срещна крак на хърватин. Топката обаче се върна в Погба, който при втория си опит я прати в мрежата - 3:1 за Франция.

Интригата окончателно приключи в 65-ата минута. Лукас пусна към Мбапе, който бе пред наказателното поле. Младата звезда на Франция стреля без подготовка и прати топката в мрежата за 4:1.

След само три минути обаче вратарят на "петлите" върна интригата в мача. Лорис получи топката, но вместо да я изчисти, реши да лъже Манджукич. Хърватинът успя да чукне кълбото, което влезе в мрежата и върна тима в мача.

Тимът на Златко Далич обаче нямаше сили за повече. Французите много добре успокоиха играта и не позволиха да се стигне до сериозни опасности пред вратата им. В последните минути Хърватия опита с безкрайни изсипвания на топката да се върне в мача, но те не представляваха трудност за Лорис и защитата пред него.

Съдията Нестор Питана даде пет минути продължение на срещата, в които не се случи нищо интересно и Франция се окичи със световната титла! / Блиц Спорт
Още по темата: общо новини по темата: 34
16.07.2018
11.07.2018
11.07.2018
10.07.2018
10.07.2018
09.07.2018
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Първа титла за африкански отбор. Честито
-3
 
 
Няма пощада, БЕЗДОМНИЦИ, ще пишете когато ви ПОЗВОЛЯ!!!...
0
 
 
Имаме световен шампион по футбол, похвално, Франция! Света не свършва с това, има и други шампиони... онези с глупоста си-бултра$$$, бутнаха си САМИ СТАДИОНА, ТОВА СА НАЙ -ТЪПИТЕ хора на СВЕТА-Бултра$$$, бултра$$$, ГЛУПАЦИТЕ , дори наши фенове ме молят да спра с ГАВРАТА с ботевЪ и всичките ви ценности... САМО ГЛЕДАЙТЕ, бездомни ГЛУПАЦИ от булт$$$$$ И КПБП, Стикс е в отпуска... БЕЗДОМНИЦИ на прицел!!!
с .. . с. с.с .с с. с.с
+1
 
 
Яд ме е за Хърватите! Играеха мъжката. След 3 мача по 120 минути и два мача дузпи са НАЙ - ДОБРИТЕ! Харженстинския ги позакопа.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: