Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Малките футболисти от Ценово се окичиха с медали от Държавните игри
Автор: Екип Ruse24.bg 14:36 / 23.07.2018Коментари (0)2107
©
Сборен отбор от община Ценово взе участие в двадесет и третото издание на Държавните игри на спортистите от малките общини по футбол. Изключително оспорваните двубои се проведоха на стадиона в община Маноле, област Пловдив.

Състезателите бяха разпределени в две групи от по четири отбора.В група А след теглене на жребий попаднаха отборите от общините Брезник, Маноле, Вълчедръм и Две могили. В група Б сили трябваше да премерят сили футболистите от Ценово, Гложене, Костенец и Дългопол. В предварителната група "Янтра“ – Ценово изигра две срещи с отборите на Гложене и Дългопол.

И в двата мача малките ценовчани безапелационно се наложиха над противниците си съответно с 2:0 и 3:0. Отборите от Ценово и Костенец завършиха фазата с еднакъв брой точки и изравниха головата си разлика. Жребий трябваше да определи водача в групата, но заради получен жълт картон ценовчани останаха на втора позиция. И в последната среща, тази с отбора на домакините, малките ценовчани показа несломим дух и безкрайна воля за победа.

В изключително оспорваната среща те успяха да наложат своя ритъм на игра и победиха с 1:0. В крайното класиране на Държавните игри към Българската асоциация на спортистите от малките общини футболистите на "Янтра“ – Ценово заеха трето място и се окичиха с бронзовите медали.

На първо място се изкачиха представителите на Брезник, а втора позиция заеха спортистите от Костенец. Ценовчани си тръгнаха от турнира и с няколко индивидуални награди. Беркант Реджеб бе отличен като най-техничен състезател. Организаторите на игрите определиха Борислав Борисов като най-добър вратар. Отличие получи и треньорът на отбора Борислав Атанасов. Вторият представител от Русенска област  - Две могили зае петата позиция в крайното класиране.

Веднага след завръщането на състезателите от Държавните игри кметът на община Ценово д-р Петър Петров поздрави отбора като връчи различни футболни пособия. Участието на "Янтра“ – Ценово в турнира стана възможно благодарение на финансовата подкрепа на общинската администрация в Ценово.
Още по темата: общо новини по темата: 7
23.07.2019
23.07.2019
19.07.2019
12.07.2019
11.07.2019
05.07.2019
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: