Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Гневни майки: Защо "ВИП Брадър" героизира доказания престъпник Ванко 1?
Автор: Екип Ruse24.bg 12:56 / 19.09.2018Коментари (13)2423
©
Недоволни майки сезираха Съвета за електронни медии (СЕМ) заради участието на рапъра Иван Главчев – Ванко 1 във "ВИП Брадър“. Те роптаят срещу героизирането в национален ефир на "доказан международен престъпник“. От организацията пък ще се заемат с проверяването на всякакви сигнали по казуса.   "Фитилът“ на гневните родителки е запален още от визитката на бившия пандизджия. Повод за това са думите му: "Женско царство съществува само по книгите. Искат изкуствено да ни наложат, че половете трябва да се изравнят. Аз не виждам нищо срамно в това жената да стои по-ниско от мъжа. Нека всеки да си знае мястото в крайна сметка. Всеки да си знае ролята в живота."

Отворено писмо

от Клуб “Не Си Сам(а)"

До "Нова Броудкастинг Груп", Съвета по електронни медии, Old School Productions и българската общественост

Уважаеми Г-н Дидие Щосел, Г-н Никола Тупарев, Г-жа София Владимирова, Дами и Господа,

Клуб "Не си сам(а)“ е самоорганизирана общност от жени, обединени за оказване на дискретна взаимопомощ срещу насилието от позицията на бивши и настоящи жертви на насилие, както и с обострена чувствителност по темата. Стремежът ни е да постигнем положителна промяна на меко казано нерадостната картина в нашата страна, а именно – всяка трета жена в България е жертва на насилие, при отчитане на безпрецедентен скок в броя на убитите от началото на годината.

На този наболял фон, през последните няколко дни наблюдаваме как в прайм тайм в национален ефир шоково е героизиран като VIP (много важна личност), доказан международен престъпник, с противозаконна дейност в България, Франция, Белгия, Испания.

Не искаме и не можем да представляваме всички жени, станали жертва на дейността на Иван Главчев. Но можем да се поставим на мястото на всяка една от тях, застанала пред телевизионния екран, за да бъде зашлевена от предоставената му на всеослушание трибуна за изразяване на VIP мнение срещу няколко хиляди лева хонорар за това какво е мястото на жените в обществото!

В един от епизодите на предаването - между 2:30 и 2:50 минута Иван Главчев изразява следното мнение: “Женско царство съществува само по книгите. Искат изкуствено да ни наложат, че половете трябва да се изравнят. Аз не виждам нищо срамно в това жената да стои по-ниско от мъжа. Нека всеки да си знае мястото в крайна сметка. Всеки да си знае ролята в живота."

Не искаме и не можем да бъдем лично отговорни за възпитанието на всяко дете и подрастващ, чието съзнание се сблъсква с явлението Иван Главчев и то без никаква цензура. Но можем да се поставим в ролята на будната гражданска съвест и да заявим категоричното си несъгласие с лансираните в национален ефир престъпни "примери за подражание“ по отношение на това как се става много важна личност.

Настояваме престъпният статут на лицето Иван Главчев да бъде изрично и широко огласен, а националният ефир да се явява неизменно пространство за критично разобличаване на насилниците, не тяхна високоплатена трибуна!

Призоваваме всички солидарни с каузата ни да предприемат съответни мерки съобразно своите отговорности и възможности. Подкрепете ни! Заедно срещу насилието!

Още по темата: общо новини по темата: 1144
07.12.2019 »
22.11.2019 »
11.10.2019 »
18.09.2019 »
17.08.2019 »
17.08.2019 »
предишна страница [ 1/191 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Според мен това предаване отдавна не се гледа от масовия български народ и точно, за да привлекат вниманието на зрителите, продуцентите се чудят каква по-голяма простотия да предложат.
+2
 
 
Съгласен съм с майките и ще добавя, че и гейчета като Кулагин, които не са престъпници, също нямат място по телевизията! Гледам понякога това предаване, за да се убедя, че нацията ни е ударила дъното като култура и дълбае яко надолу. Ще отида на прокурор да ми разясни ситуацията.....
+4
 
 
Защо "ВИП Брадър" героизира доказания престъпник Ванко 1? ЗАЩОТО ИМА КОЙ ДА ГИ ГЛЕДА
+5
 
 
Аз затова не го гледам.Още първия "Биг Брадър "2005-та година ме отврати-то не бяха там хвърляния на шишета,псувни.Не става това предаване.
+3
 
 
Кой гледа тия буломачи,випове-ама друг път, всичко е направено комерсиално да се лапат кинти от заблудените зрители.
+1
 
 
Каквото търсенето - такова предлагането! Ако народа не беше съставен от 90% кофти мат'рял, нямаше да е така.
+7
 
 
Ами такъв ни е ВИПа, огледайте се около вас, мутри, мутреси, силиконки, чалгаджийки, това вирее в България за съжаление, че и се имат за велики! А Вие защо гледате Вип Брадър??? Ако пък разрешавате това и на вашите деца си е направо подсъдимо!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: