Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Калин Терзийски с изключително емоционални думи за Ласкин, алкохола и живота
Автор: Екип Ruse24.bg 17:30 / 07.01.2019Коментари (9)2755
©
Калин Терзийски, който има дълга биография, а и романи, свързани с алкохолизма, взе отношение по повод смъртта на Иван Ласкин. Ето какво написа той в социалните мрежи:

"От пиене се умира, това е ясно. Пиенето на алкохол обаче е едно от малкото достъпни за всички средства за премахване на ужаса от живота и постоянното чувство за безсмислие, които мнозинството понасят просто защото нямат достатъчно голям размах на душите, за да ги осъзнаят. Да си позволят да осъзнаят. Артистите умират от пиене. Често - най-добрите. А някои и остават живи, поне засега. Аз останах жив. Случайно. Благодаря, Господи! Иван Ласкин умря. Господ да го прости. Мнозина страхливци цъкат с език и някак не смеят открито да изхрачат злобата си срещу него и неговото пиене.

Защото освен всичко друго, тия, които не пият (благоприличните, нормални хора), са и суеверни страхливци. Те обаче не си дават сметка за ужаса, за борбата, за страданието, за смелостта. Които ги има в живота на тия, които не живеят нормалния, сух, трезв и фалшив живот. Ще кажа като алкохолик - алкохолизмът Не е бич за другите, за тия, около пиещия, или ако е и за тях, то за тях е несравнимо малък. Защото за пиещите тяхното пиене е повече от чудовищно наказание. Едва ли има нещо на света, толкова коварно, ужасно и мъчително като това - да пиеш и да не можеш да спреш. Защо?

Защо не можеш да спреш? Защото си станал - по един болезнен и уж ненормален начин - именно Нормален човек. Оголен, като нерв, гол и одран...и осъзнат - осъзнаващ колко всъщност ужасен, кошмарен и безсмислен е животът. И си отказал да го живееш без упойка. Та за тия, които цъкат с езици и не си позволяват даже да плюят, от суеверен страх, по умрелия артист, ще кажа: Майната ви! Живеете в заслепение, не смеете да видите света и живота.

В истинския им вид. Такива, каквито са. Ако ги видите - не ще пиете, ами ще заревете и завиете от ужас и няма да има по страшен от вашия вой. Слепци. Бог да прости всички живеещи оголени, одрани, открити и осъзнати, ужасени, пиещи, за да забравят, че са живи. Бродягите на Дхарма. Бог да прости Керуак, Фицджералд, Буковски, Хемингуей, Лотрек, Лермонтов, Висоцки, Ласкин и други".

Още по темата: общо новини по темата: 1144
07.12.2019 »
22.11.2019 »
11.10.2019 »
18.09.2019 »
17.08.2019 »
17.08.2019 »
предишна страница [ 1/191 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.01.2019 г.
0
 
 
Слабите пият защото са страхливци и не могат да се справят с предизвикателствата в тоя живот! Силните хора пият за кеф и по-малко, а не да се скрият зад алкохолните пари от действителността!
-1
 
 
Няма по-изобретателни обяснения за алкохолизма от тези на мръсните алкохолни отрепки
-1
 
 
Чочо,Иван Ласкин,Баташов,КАлин Терзийски.Отрепки.ЛАскин обичал жена си и детето.А колко пъти детето със сълзи на очи го е молило да не пие.Някой ако си мисли,че съжителството с алкохолик е леко много греши.Няма по-голям кошмар.Жалко за огромния Талант избрал погрешното тяло и душа,в което да съществува.
на 07.01.2019 г.
+1
 
 
Калине наклона на дъската по която ходиш е еднакъв за всички.Зависи как стъпваш за да не се търколиш.Оправдание винаги има оправия трудно НО може.Искасе много много ВОЛЯ и ДЕТСКИ СТРАХ.ЗАПОМНИГО.
+9
 
 
А пък аз си мислех , че "ИНТЕЛЕКТУАЛЦИТЕ" и публичните личности - ВОДАЧИТЕ и БУНТАРИТЕ - би трябвало да ни служат за пример ? Кое да вземем за пример - БУНТАРСТВОТО или алкохолизма ? Нека БОГ да го /му /прости !
+7
 
 
Само страхливците стават алкохолици, защото не са достатъчно силни психически да поемат отговорност.
+8
 
 
Някой пият от любов,други от мъка...трети от снощи.Някой ви налива за да станете алкохолици.И аз пия,но с мярка.Мярката е за всеки така както съзнанието.Ако не съзнаваш,че имаш хора до себе си,значи се самоубиваш.Егоистично,безпардонно,идиотски.Ако не го осъзнаваш значи си болен.Алкохолизма е болест.Не пиенето.Да си зависим от порок е нещастие за самата ти душа.Щом порока те надвива,значи си нещастен.Да се питаш ,защо на такива,като Ласкин се случва ?Талант,ангажименти,светло творческо бъдеще,две деца от различни жени и последната поне демонстрираше обич към него.Кое му "наложи" да се алкохолизма? Славата и приятелите!!!Едното от 16 г.ти пили,че си голяма работа и талантлив...другите ти сипват,като на приятел въпреки,че те виждат ,че ти е проблем.Проблема на всеки алкохолик е лечим.Стига да има воля!Уви някой нямат и мислят,че Бог ще ги спаси.Помогни си сам за да ти помогне и Бог.Когато стане късно,вече никой не може да ти помогне. Жалко за таланта.
+7
 
 
е такова оправдание от алкохолик не бяха чувал....Алкохолизма е болест и ако не бъде лекувана води до СМЪРТ!Света ти бил виновен ,че пиеш!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: