Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Тясна специалистка: Българите обичат да ги бият в леглото, аналният е фантазия №1
Автор: Екип Ruse24.bg 10:43 / 29.01.2019Коментари (4)4356
© Фейсбук
Д-р Олеся Ямполска е психиатър и сексолог. Завършила е Кримския държавен медицински университет. Ето какво каза тя пред "24 часа":

- Д-р Ямполска, на база на опита ви, българите падат ли си по по-нестандартен секс?

- Започнаха. Такъв тип секс стана по-популярен след поредицата книги и филми “50 нюанса сиво" и свободния достъп до порно. Така се разпространиха и БДСМ практиките (връзване и дисциплина, доминиране и подчинение, садизъм и мазохизъм - от англ. ез). Нивото на сексуалната интелигентност обаче е ниско. Хората се опитват да пробват нещо, без да разбират какви могат да бъдат последствията и къде са допустимите граници. Затова в обществата, където практикуват това, винаги има лекции или обучения.

Например сега се развива школата на Шибари. Това е изкуството на връзването, което идва още от Япония. В наши дни се практикува доста активно сред хората, които обичат обездвижване. А това е голям фетиш както при жените, така и при мъжете.

При такива практики е много важно хората да знаят къде се намират нервите, кръвоносните съдове, за да не притиснат нещо, да не осакатят партньора, а да се получи приятна играта, сексуалното изживяване.

Един преподавател по Шибари разказваше, че то може да се използва като психотерапия, понеже връзването в такъв формат (показва снимка на прикован към стола човек - б.а) имитира прегръдка. Много силна и приятна. И човекът, който връзва, може да помогне на връзвания да излекува свои много дълбоки психични травми. Но ако дадете въжето на човек, който нищо не разбира от тази материя, може да стане беля.

- Освен въжета ползват ли се и подръчни материали?

- Зависи от фантазиите. Всеки си има своите фетишчета. Някои обичат свинските опашки, понеже те са по-хард и повече се впиват в кожата. Например този, който е в подчинена позиция, може да хареса, че има червени следи от тях. Коланите са по-безопасни - не притискат толкова съдове и нерви. Това е форматът за здравословна сексуалност на възрастен човек. Не е здравословно обаче, когато вече не можеш да чувстваш възбуда, както и да изпиташ оргазъм без тези средства.

- Имате ли случаи на ваши пациенти, които до такава степен са се пристрастили към тези практики, че не могат да изпитат оргазъм и възбуда, без да практикуват нестандартен секс?

- Да, има и това за тях е много тежко, понеже е трудно да изграждат връзки със своите партньори. Навлизат толкова дълбоко в тази материя, че губят усещането за своя партньор. Постоянно трябва да сменят сексуалните си партньори, за да могат да отговарят на техните фантазии. Това става вече болестно състояние.

- Как се появяват такива фантазии при хората? Кой по-често ги инициира - мъжът или жената?

- При най-лекия вариант обикновено тази игра на доминант - подчинен се инициира от жената. Понеже тя е по-срамежлива, а мъжът трябва да е като мъжкар.

Но по-тежки игри, които изискват специална подготовка и допълнителни уреди, обикновено са инициирани от мъжете. Те гледат порно, виждат, че нещо им харесва и тогава се опитват да вкарват тези неща в сексуалния живот със своята партньорка.

- Как подхожда човек, който е почитател на тези практики, към нов партньор? Как му се разкрива?

- Те обикновено търсят партньори в сферата на сексуалните си интереси. Имат си специални форуми. В бара трудно се случва такава свалка.

- При БДСМ как единият да предупреди, че вече не му е приятно?

- Има различни начини. Ако устата не е запушена, може да каже някаква кодова дума, например стоп или жълто. В другия вариант, ако има топка в устата например, се дава играчка, и ако партньорът я пусне, означава край. Ако не се спре, това преминава в садизъм.

- А откъде идва насладата при еротичната асфиксия?

- От спирането на кислород в мозъка, както и че повече венозна кръв се задържа в мозъка. Сякаш той предава повече електрични импусли.

Има и смъртни случаи, но е като при плуването - човек трябва да се научи как да го прави. Трябва хората да знаят къде и колко да притискат, да имат минимална грамотност. Притискането с ръцете е доста опасно.

- По какви други нестандартни сексуални практики си падат българите?

- Аналният секс бие всички рекорди при мъжете. Има обаче случаи при неопитни, при които се причиняват разкъсвания. И самите мъже получават травми, инфекции. Затова трябва да знаят стъпките и да разбират какво правят.

- А женските фантазии?

- Да ги доминират, изнасилват, секс с двама мъже. В реализацията обаче има доста разочарования. Затова има и фантазии, които е по-добре да си останат такива.

- Какви са БДСМ феновете у нас и по света, където също сте работили?

- В Русия например са над 35-годишни, а в България са по-млади. От 20-22-годишни до 30-35 г. Мъжете и жените са наравно. Повечето мъже тук търсят Госпожа - по-възрастна и по-доминантна. Жените пък търсят Господин. И това е интересното. Броят на мазохистичните хора е по-голяма от тази на садистичните.

- А какви са най-крайните практики?

- Има различни уретрални катетъри, има топки, пускащи ток. Продават се в сексшоповете. Срещат се доста хард неща. Във всяко спешно отделение има всякакви вещи, извадени от вагини и дупета.

При българите от по-хард нещата е популярно увиването с прозрачно фолио. С него се прекъсва и възстановява дишането. Жертвата не може да се движи, обикновено не вижда и тя лежи като кукличка. Това дава дълбоко изживяване - ти си обвит, като в корема на майка си.

- Бихте ли препоръчали като специалист на хората да се обърнат към по-нестандартните сексуални практики?

- Насочвам ги първо да изучат фантазиите си. Това е най-важното. Ако и двамата искат да пробват БДСМ, то добре. Но нека започнат по-леко. И да определят границите си.


Още по темата: общо новини по темата: 1144
07.12.2019 »
22.11.2019 »
11.10.2019 »
18.09.2019 »
17.08.2019 »
17.08.2019 »
предишна страница [ 1/191 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Специалистки по курвалък.Сигурно специално ги обучават в Кремъл :)
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 29.01.2019 г.
+1
 
 
Колко е тясна тая, че не разбрах..
+4
 
 
Поредната руско-украинска разгонена кобила в България. Не ни ли стига Наташка Кобилкина?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: