Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Върнаха на работа полицая, убил племенника на Гала! Показват до дни бруталните кадри
Автор: Екип Ruse24.bg 17:19 / 04.02.2019Коментари (1)2712
©
На работа в полицията се е върнал униформеният служител на реда, който застреля племенника на Гала - Георги Пенев, в нюйоркското предградие Бъфало, Фредория, в САЩ. Причина за това е приключилото вътрешно разследване по случая. Очаква се съвсем скоро да бъде финализирана и работата на прокуратурата за убийството на 23-годишния българин. Той е син на брата на водещата Гала, чието семейството живее в САЩ повече от 15 години.

Офицер Нейтън Скривен беше в платен отпуск, докато течеше вътрешната проверка за обстоятелствата, при която той простреля смъртоносно Георги Пенев на 10 декември 2018 г.

"Да, офицер Нейтън Скривен се върна на работа. От административна гледна точка този случай е приключен за нашето полицейско управление", заяви шефът на полицията във Фредония Брад Майърс пред най-големия български вестник зад океана Bg Voice.

Пенев беше застрелян при инцидент в къща на ул. "Либърти" във Фредония. Според познавачи на американските закони полицаят Нейтън Скривън няма да бъде подведен под наказателна отговорност и няма да бъде съден, тъй като е действал при самоотбрана. До този извод са достигнали разследващите, които са ангажирани да нищят фаталния случай. Освен това в САЩ посегателства срещу представители на реда не се гледат като обикновени хулигански прояви, а според тамошния наказателен кодекс се считат за тежки престъпления. В подобни ситуации ченгетата стрелят на месо.

Събраните до момента доказателства по време на разследването на убийството на 23-годишния българин Георги Пенев сочат, че преди кръвопролитието младият мъж се бил барикадирал в банята на втория етаж на къщата. Полицай и пожарникар се опитали да го измъкнат оттам. Георги дълго отказвал да отвори вратата, но после излязъл и подгонил служителите на реда с нож в ръка. Самият той бил с прорезни рани по гърдите и имало кръв. На алеята пред къщата той приклещил офицер Нейтън Скривен. Според официалната информация полицаят му извикал да спре, но след неподчинението му стрелял при самоотбрана и убил българина.

Полицай Нейтън Скривън е офицер с 15-годишен стаж. Негови колеги казват, че това е първият инцидент с фатален край с негово участие. Неговият адвокат Томас Х. Бъртън заяви, че офицер Скривън е носил камера на тялото, с която е запечатал инцидента.

"Не съм гледал видеото, но говорих с няколко души, които са видели записа. Той показва ясно, че човекът, който е прострелян, не се е подчинил на няколко команди да пусне оръжието. Има запис на полицая, който се опитва да го накара да пусне ножа. Но той е замахнал към полицая с острието вътре в къщата, след което ги е подгонил навън. В крайна сметка полицаят е стрелял няколко пъти, за да спре заплахата", обяснява адвокат Томас Х. Бъртън.

Записът от фаталния ден е в прокуратурата. Оттам обещават да му дадат публичност, когато разследването приключи. Това се очаква да стане факт до няколко дни. "Разследването е във финалната си фаза", каза районният прокурор Патрик Суонсън пред вестник Bg Voice.

Представителят на обвинението прокурор Патрик Суонсън обяснява, че все още разследващите очакват резултатите от аутопсията на убития Георги Пенев и от токсикологичния анализ. Властите подозират, че дрога е причината за необяснимото поведение на българина. Наркотици са били открити и в къщата, където се е разиграла драмата. Районният прокурор Патрик Суонсън не отрича, че това е и основната версия, по която работи разследването на инцидента, довел до смъртта на 23-годишния Георги Пенев.

Още по темата: общо новини по темата: 1144
07.12.2019 »
22.11.2019 »
11.10.2019 »
18.09.2019 »
17.08.2019 »
17.08.2019 »
предишна страница [ 1/191 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.02.2019 г.
+4
 
 
Ех С А Щ -тука мангалите от Столипиново си правят каквото си искат - и нападат полицаи- вземете пример - само да си отвори устата - и да играе пищова.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: