Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Ексшефът на "Камор ауто" и автодилър №1 на мутри и футболисти изчезна с 20 милиона евро на клиенти!
Автор: Екип Ruse24.bg 15:19 / 07.02.2019Коментари (7)4000
©
Мастит търговец на луксозни автомобили е безследно изчезнал от средата на месец декември. Той се е изпарил с рекордна сума пари - над 20 милиона евро, авансово прибрани от него от над 150 заможни клиенти. По петите на ползващия се доскоро с безупречна репутация Илия Кънчев са МВР, спецслужбите и десетки ужилени с пари тузари.

В заплетената криминална история сигурно засега е едно – автотърговецът Илия не е отвлечен и ликвидиран, каквито слухове витаеха доскоро в родния ъндърграунд. Най-вероятно той е избягал с внушителната сума и е започнал нов живот някъде далеч... Безследно изчезналия и издирван от МВР Илия Кънчев е добре познато име сред клиентите на баровски возила. Той бе дългогодишен търговски директор в "Камор ауто“, официалния представител на БМВ за България, преди да напусне поста си през 2014 г. и да създаде лизинговото си дружество "Приум“.

"Илия е дилър на луксозни автомобили от над 15 години и никога досега не е имало издънка с него. Клиентите му не са случайни. Това са знакови мутри, футболни звезди, чалга певци и бизнесмени, които са пазарували коли от него отдавна. Затова и той е съумял да приложи измама в толкова голям размер. Подобна схема не сме виждали никога до този момент“, коментира случая пред "Уикенд“ столичен антимафиот. Според десетки постъпили в МВР жалби срещу Илия Кънчев, в периода юли-декември 2018 г. той събрал авансово милиони евро от свои клиенти, уверявайки ги, че ще им достави на чувствително занижена цена последни модели мерцедеси, беемвета и джипове. Взел е и капаро за две "Ферари"-та, които щял да докара от разорено арабско семейство.

"Известен контрабандист от Варна изгоря с 250 000 евро за два джипа "Мерцедес“ G класа. Баровецът дал парите още през септември с уговорката джиповете му да дойдат от Румъния до началото на декември. Това е само един от десетките измамени заможни хора. Сред ужилените са знакови родни мутри и известни спортисти, както и една от най-прочутите фолк певици. Измамени са и две лизингови дружества, които са платили авансово крупна сума за десетки автомобили висок клас“, признава столичен следовател.

Повечето клиенти на автотърговеца Илия, очакващи новите си возила, се усещат, че има нещо нередно в началото на декември. Тогава служител от ДАНС, чийто близък роднина също очаквал нов автомобил повече от месец, се разровил във фирмените сметки на лизинговото му дружество. Оказало се, че превежданите от клиенти пари за нови возила са били пренасочвани към други сметки в офшорни зони. Задълбочена по-нататъшна проверка установила и следи от сделки с криптовалутата биткойн в размер на над 3 милиона евро, правени от мастития столичен автотърговец.

"Първите жалби за измама срещу Илия Кънчев започнаха да постъпват на 5 декември. На следващия ден, 6 декември, имаше още две. След това сигналите направо заваляха. След няколко жалби срещу него пробвахме да го открием, но така и не успяхме. Оказа се, че той е изчезнал зад граница с жена си Мария.

Според данните, с които "Уикенд" разполага, лицето в момента се укрива в Индонезия, коментира в суховат стил високопоставен служител от МВР. В аферата за 20 милиона евро е замесено и името на съпроцесник на мафиотския бос Златко Баретата по делото за данъчни измами, което се води в Специализирания съд. Става въпрос за финансистът Кирил Илиев, който също е в неизвестност от 20 декември. По делото на Баретата Илиев е привлечен като обвиняем, като според обвинението счетоводителят е наемал бездомници за управители на кухи фирми, чрез които петролните компании на екскомандоса си спестили данъци за над 5 милиона лева.

41-годишният Кирил Илиев излиза от дома си в София, но не се прибира, а дни по-късно колата му е открита изоставена в столичния квартал "Изток“. Във возилото са открити и мобилните телефони на Илиев. "Първоначалната ни версия беше, че Кирил може да е отвлечен или убит заради делото на Златко Баретата. Оказа се обаче, че Баретата е потърпевш от изчезването на финансистът Кирил, тъй като в съда той поддържа неговата версия – че Златан изобщо не е знаел за ДДС измамите с горива, вършени във фирмите му. Всъщност вече сме наясно, че изчезването на Кирил Илиев е свързано с бягството на автотърговеца Илия Кънчев – финансистът по всяка вероятност е движил прехвърлянето на милионите в офшорни сметки“, разкрива столичен антимафиот. В службите обаче все още не могат да бъдат категорични каква е съдбата на Кирил Илиев – дали той е отвлечен и ликвидиран от някой крупен сенчест клиент на автотърговеца, или е офейкал зад граница, инсценирайки своето похищение.

Според ужилен от автотърговеца Илия Кънчев клиент, платил му авансово 60 000 евро за джип "Ауди“ Q8, родни спецченгета са му помогнали да изчезне зад граница. Той е убеден, че измамникът се е ползвал с протекция, за да се изпари така внезапно. "Илия е платил голям рушвет, за да го измъкнат от България. Странно е, че все още не са го обявили за издирване чрез Интерпол. Никъде в медиите не се е прокраднала и думичка за тази грандиозна афера. Става въпрос за сложна крупна финансова измама, в която са вложени много време, средства и в която сигурно са набъркани и високопоставени ченгета“, убеден е един от десетките измамени.

"Вдигна се невъобразим шум за някакъв жалък измамник – Спас от Кочериново, който ощипал двайсетина приятели от Фейсбук с по 300-500 лева за неосъществена екскурзия. Даже го арестуваха и май още е в затвора, както и трябва да е. Материалните щети, причинени от него, не надхвърлят 50 000 лева. А същевременно човек, направил измама за 20 милиона евро, се изплъзна хитро и безшумно и никъде не се говори по този въпрос", коментира друг завлечен от Илия Кънчев мъж.

Още по темата: общо новини по темата: 1144
07.12.2019 »
22.11.2019 »
11.10.2019 »
18.09.2019 »
17.08.2019 »
17.08.2019 »
предишна страница [ 1/191 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 07.02.2019 г.
+1
 
 
До Индонезия и Тайланд службите нямат законов достъп, но до тези страни лесно се стига като турист. Тъй че, чакаме вести за още един покушен, като самозабравилият се Поли Пантев - на Аруба. Светът е малък.
Работя за себе си,а щом работя,това е добре !
на 07.02.2019 г.
+2
 
 
Алчноста е в основата на всичко. Нека всеки пие "студена" или топла вода,която сам си е "заработил".
Сподели какво ново....
на 07.02.2019 г.
+3
 
 
Ако ужилените плащаха нормални заплати на работниците си и караха "Дачиа-Дъстър", а не "Даймлер-Бенц" АВГЗ 350(например), сега нямаше да гризат нервно химикалката, с която са описали как е станало ужилването!
-1
 
 
Хаха ха. Как да го дирят от Интерпол,като няма обвинение срещу него.Явно засега всичко е на жалби.Като му повдигне прокурор Обвинение,тогава ще го издирват,Междувременно той ще си клати мъдете някъде по света и ще гледа да не се показва. Истината е,че имаше един Поли Пантев...и той така...тарикат. Няма прошка за такава златна кокошка!
+1
 
 
Не ми е жал за ужилените мутри, но предполагам, че престъпният контингент ще го намери и ще го накаже - такава измама не се прощава! ;)
Aнонимен
на 07.02.2019 г.
+3
 
 
А! Умирисал е някоя трънка...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: