Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Параскева Джукелова без много шум се раздели с мъжа си
Автор: Екип Ruse24.bg 10:27 / 26.02.2019Коментари (0)2251
©
48-годишната актриса Параскева Джукелова отглежда сама дъщеричката си Калина, след като без много шум се е разделила с баща й - режисьора Виктор Божинов. Момиченцето е на близо 10 години и прилича много на майка си. "Да, разделени сме от миналата година - потвърди Джукелова. - Бяхме заедно отдавна, повече от 15 години. Запознахме се между "Сезонът на канарчетата" и преди "Суламид", каза със смях Параскева, когато я помолихме да уточни. Както военните датират събитията в живота си "по времето, когато бях лейтенант", така очевидно артистите използват вместо календар филмите и ситуират събитията във времето според тях.

Във всеки случай любовта им с Виктор избухва, след като Джукелова вече се е прочула с филма на режисьора Евгени Михайлов "Сезонът на канарчетата", където изигра ролята на главната героиня Лили. Това е една от първите кинотворби, разкриващи другото лице на социализма, и вдига голям шум.

По времето, когато се срещат, Парашкева е завършила ВИТИЗ в първия клас на Стефан Данаилов, а Виктор, който е малко по-малък от нея, все още е студент по кинорежисура. Той много иска да се запознае с актрисата и го прави чрез общи познати. Младият режисьор не проявява излишна скромност пред звездата. Веднага я кани да се снима в негов учебен филм. Тя се съгласява. Някъде по това време стават гаджета. "Дълго ми обясняваше, че не искал да има нищо общо с актрисите, с които работи. Аз не мислех така" спомня си Параскева. Залюбват се малко преди да започнат филма. Паци и Виктор никога не са и мислили да минават под венчило. Не виждат смисъл. "Зрели хора сме. Знаем какво искаме един от друг. С булчинска рокля съм се снимала в киното, така че съм се виждала. Не ми е голям мерак", уточнява Джукелова. Актрисата никога не е крила, че детето й е дошло на бял свят след цели 10 години на ин витро процедури. Прави два опита - неуспешни, но на третия път чудото се случва, и то след като се доверява на колегите си актьори. Споделя им защо ще отсъства от работа и те я насърчават да продължи с опитите за ин витро. По това време Виктор е в Москва по работа и Джукелова му съобщава по телефона радостната новина. Калина идва на бял свят точно на Никулден, пише "България Днес".

Разделените вече родители минават заедно през дългото чакане и затова и сега вземат всички решения за бъдещето на Калина заедно. Въпреки че не са двойка, те остават приятели и актрисата сверява с Божинов часовника си в работата. Една от последните й роли в киното е в копродукцията на БНТ "Възвишение". Зрителите ще могат да я видят в ролята на майката на Гичо в лентата, чиято премиера в национален ефир ще бъде на 3 март от 20,30 часа. Режисьор е бившият на Паци - Виктор Божинов.

Още по темата: общо новини по темата: 1144
07.12.2019 »
22.11.2019 »
11.10.2019 »
18.09.2019 »
17.08.2019 »
17.08.2019 »
предишна страница [ 1/191 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: