Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Посъветваха водещия на "Стани богат" да спре да подсказва на някои участници
Автор: Екип Ruse24.bg 11:57 / 20.03.2019Коментари (0)2498
©
Димо Падалски е роден на 9 януари. Има висше образование по география, а втората му специалност е руски език, която завършил в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Интересите му са политика, спорт, история и география.

Падалски е известен като най-успешния участник в телевизионното предаване "Минута е много" и страстен почитател на футболен клуб "Левски". Той е старши учител по география и икономика в Националната природо-математическа гимназия в София. Заради сериозните му познания за света го наричат "Мистър Гугъл". Ето какво каза той пред "България Днес":

- Г-н Падалски, казват за вас, че знаете всичко. Затова и се обръщаме към вас. През последните дни има дебат коя е най-дългата река в света - Нил или Амазонка, за която в различните учебници информацията се разминава. Какво ще ни кажете вие?

- Информацията за това коя е най-дългата река в света - Амазонка или Нил, се разминава в учебниците, защото новото често трудно си пробива път. Защото се приемат различни източници за това кой е началният приток на Амазонка. Вече е доказано от експедицията на Яцек Палкевич, че Амазонка с началния си приток Укаяли има дължина 7100 км и е най-дългата река в света. Затова е добре учителите да бъдем актуални и да се съобразяваме с доказаните от учените факти.

- Друга актуална тема през последния месец е за задълженията от 8 млн. лева на мюфтийството, за които имаше идея да бъдат опростени, но решиха да се разсрочат. Какво е вашето мнение по темата?

- Мнението ми е като на цялото общество, което застана категоричното против това намерение за опрощаване и затова бе взето другото решение - дългът да бъде разсрочен. Трябва да се изясни дали наистина мюфтийството има годишни приходи от 30 милиона лева и ако е така, дългът не трябва и да се разсрочва. Трябва да се опростят дълговете на държавните и общинските болници, което е много по-обосновано.

- Десетки са негативните коментари към участници в "Стани богат". Смятате ли, че отговарящите са на ниско интелектуални ниво?

- Много от участниците в "Стани богат" са, меко казано, неподготвени и с прекалено голямо самочувствие, за да се явят на такова състезание, без да преценят обективно своите сили. Въпросите, които възникват, са: Как са подбрани много от участниците? Много често въпросите стават изключително трудни над определени не особено високи суми. Като че ли целта на всичко това е никой да не вземе голяма сума.

- Справя ли се Михаил Билалов като водещ, след като вече понатрупа опит?

- Михаил Билалов се справя добре, но щеше да се справя още по-добре, ако спре да подсказва на някои участници.

- Нужно ли е "Минута е много" отново да се завърне в тв ефира? И бихте ли участвали?

- Зрителите харесваха много и сега харесват още "Минута е много" и ще бъде много добре, ако предаването се върне. Дали бих участвал пак в него - може би...

- Умен ли е българинът?

- Има много българи, които са умни, както и има много, които не са особено умни. Може би вторите преобладават, щом живеем най-зле в Европейския съюз.

- Клиширана фраза гласи, че българинът разбира от футбол и политика, а понякога и от всичко. Вярно ли е това?

- Вярно е, че българинът разбира от футбол, от политика, а понякога от всичко... Българинът дава мнение по много теми, воден от своите клубни и политически пристрастия, но често не може да аргументира своето мнение и бърка мнението с фактите. Когато човек разбира от всичко, е ясно, че той не разбира от нищо. Или от почти нищо.

- Какво ви е мнението за появата в училищата на брошури с хомосексуална насоченост. Имат ли подобни теми място в образователната система?

- Не би трябвало да се толерира появата на брошури с хомосексуална насоченост в училищата ни. Това не означава, че съм хомофоб и че подкрепям хомофобията.

- Редно ли е децата да бъдат възпитавани, че родителите им са с номера 1 и 2?

- Скандално и смешно е децата да бъдат учени, че родителите им са номера.

- Трябва ли децата сами да избират какъв пол да бъдат?

- Децата трябва да получават добро полово и сексуално възпитание в училището и семейството. Ако някое дете пожелае да си смени пола, трябва да се види дали има сериозни биологични или психични причини за това.

- Може ли българин да спечели Нобелова награда, независимо в коя област?

- При сегашното положение на науката и литературата у нас в обозримо бъдеще няма да имаме Нобелов лауреат.

- Да поговорим за любимия ви отбор. Какво ви е мнението за промените в "Левски" през последните седмици?

- Мнението ми е положително, защото досегашното финансово и организационно състояние беше незадоволително. Васил Божков, Павел Колев и Георги Дерменджиев са доказани специалисти в своята област.

- Какво ви харесва и какво не в играта на отбора?

- Харесва ми, че отборът тръгна сравнително добре пролетта и има най-добър актив в тези 5 мача от всички отбори (заедно с Черно море) - 10 точки. А "Левски" имаше два важни и тежки мача със силни съперници. Не ми харесва липсата на плеймейкър и лидер в отбора, на качествени играчи във всички линии, на добри скаути в отбора. Също така липсата на самочувствие, смелост и хъс в играта в мача с "Лудогорец", многото грешки във всички фази на играта...

- Имат ли шанс "сините" да станат шампиони?

- Шансовете на "Левски" да стане шампион са пренебрежимо малки. Почти сигурен шампион е "Лудогорец". Но ако показва пак колебливи игри и резултати, както в първите три мача, може да се завърже интрига за първото място.

- Как оценявате завръщането на Валери Божинов в тима и представянето на Николай Михайлов?

- Трудно ми е засега да преценя завръщането на Валери Божинов. Но при наличието само на един качествен нападател - Станислав Костов, и за нашето първенство Божинов може да помогне, ако навлезе във форма. Николай Михайлов показва отлична форма и нито един гол не е след негова грешка, както се случваше често есента - много голове паднаха след груби вратарски грешки.

- Как ще коментирате състоянието на "Лудогорец" и ЦСКА-София, тъй като и там имаше промени?

- "Лудогорец" тръгна определено зле пролетта - една загуба и два равни в първите три мача, но със Стойчо Стоев срещу "Левски" направи най-добрия си мач пролетта. ЦСКА-София също не се представи добре в първите си мачове - две загуби, а на Любо Пенев все съдията му е виновен. Отборът продаде двамата си най-добри нападатели, а не взе качествени заместници. Може би Али Соу ще бъде техният нов лидер в атака.

Още по темата: общо новини по темата: 1144
07.12.2019 »
22.11.2019 »
11.10.2019 »
18.09.2019 »
17.08.2019 »
17.08.2019 »
предишна страница [ 1/191 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: