Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Радка от Девня спечели MasterChef и си спечели чек за 100 000 лв.
Автор: Екип Ruse24.bg 11:42 / 29.05.2019Коментари (5)1649
© Фейсбук
С шоколадови бонбони Радка успя да омагьоса журито и си спечели чек за 100 000 лв. и титлата Masterchef.  "Вижте какво направи една домакиня. Тази победа е билет за завръщането ми в България", заяви победителката. 

Радка Булман е на 37 г. от Девня. Живее в Австрия и е касиер. Работила е като чистачка на 4 места. Женена е за австриец и гледа бебето си, а най-голямото й удоволствие е да гледа кулинарни предавания. Влиза в MasterChef, за да покаже какво може в най-голямата кухня в България, а след това да отвори рибен ресторант във Варна или София.

На финала на кулинарната надпревара в трибой се изправиха Лора, Радка и Николай. Тяхната задача беше да приготвят тристепенно меню от предястие, основно и десерт. Времето, което шеф-готвачите Андре Токев, Петър Михалчев и Силвена Роу им отпуснаха за пазаруване, бе само 10 минути.  За всяко едно ястие пък те получиха по един час.

Преди старта на първи кръг 26-годишната красавица от Добрич даде заявка, че ще "разведе журито из България“ с менюто си. За предястието си тя почерпи вдъхновение от Добруджа и опита да смае журито с филе от калкан и алтернативна картофена салата. Рибата й обаче се оказа недобре сготвена.

Радка, която е участникът в този сезон попадал най-много на елиминации и готвила цели 45 пъти, също представи чиния с дъх на морска сол. Тя приготви миди Сен Жак с панакота от бели аспержи. Журито бе категорично, че тя е израснала много от старта на кулинарната надпревара, съобщава "Монитор".

Николай, който наскоро е завършил медицина, обяви, че ще срещне науката с изкуството.

24-годишното момче от Враца взе смело решение – да използва продукти, които хората са свикнали да изхвърлят или не познават, а презентацията му беше "сателитна“. В чинията му имаше дроб, момица и риба. Журито прецени, че като цяло идеята му е много интересна, но трите вкуса не си подхождат един с друг.

За основно Радка заложи на еленско бон филе и канапе от пащърнак  със сотирани гъби,  а изненадата й в чинията беше пържен мъх от бор. При поднасянето тя опуши ястието с дървени стърготини и добави трюфел.

"Презентацията ти е умопомрачаваща. Това е пиршество за моите сетива“, категорична бе шеф Роу.  Шеф Токев намери ястието достойно за ресторант със звезда "Мишелин“, а шеф Михалчев също не спести комплиментите си.

Лора трансформира рецепта за гювеч от родния си край в модерно ястие – свински врат върху канапе от карамелизирани ябълки и крем от ядка на кайсия с конфитюр от сини сливи. Шеф Силвена Роу определи ястието за "най-добрата солена чиния“ на Лора за цялото състезание.

Николай  пък се спря на агнешко бон филе и агнешки мозък, глазиран във ферментирали боровинки, гарнирани с пюре от бланширана коприва.

Десертът, с който Лора реши да завърши менюто си, е грис халва с биволско мляко и българска роза. Николай избра да приготви ганаш от манатарки и черен шоколад, сладолед с рози, пуканки от свинска кожа и пукащи бонбони от кисело мляко. Радка продължи с темата си "Земя“ и направи "вулкан от шоколадови бонбони“ с няколко различни вкуса.

Всеки от финалистите в Masterchef получи подкрепата на най-близките си на терен.  Лора аплодираха майка й, баща й и нейният приятел. Николай готви под зоркия поглед на своята майка и най-добрия си приятел. Най-голяма свита поддръжници приветства победителката Радка. В кухнята се появиха съпругът й Торстен с дъщеричката им Марта, както и нейната сестра със семейството си.

Още по темата: общо новини по темата: 1144
07.12.2019 »
22.11.2019 »
11.10.2019 »
18.09.2019 »
17.08.2019 »
17.08.2019 »
предишна страница [ 1/191 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 29.05.2019 г.
+1
 
 
Докато не видим, хубаво бяло момче да спечели - е*ал съм ти телевизията. Предният път беше невротичка, са циганка... следващият ще е травестит. Да не говорим, колко не обективно и нагласено е това шоу. Ама направо си е смях, критерии ... нулеви. Един пелтек седи тежко и не говори много ... щото неможе, един хепатитен, и една сърма дето няма и средно образование; захванали да мерят кой, колко готви.
+1
 
 
Мазната неолиберална телевизия БТВ с активно участие в интеграцията на цигани ...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: