Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Жорж Ганчев: Закъсах го с краката
Автор: Екип Ruse24.bg 12:45 / 08.07.2019Коментари (0)1405
©
"Закъсах го с краката. Не мога да ходя както преди и по-трудно се придвижвам. Болят ме, но се държа". Това сподели пред "България Днес" Жорж Ганчев. 79-годишният политик и водещ на свое предаване по една от кабелните телевизии прекарва повече време вкъщи и посреща гости, възстановявайки се след инфаркт.

"Викинга се крепи! Така ми викаха през 1957 г. в спортната рота. Хората с кауза винаги оцеляват", разказа още пред вестника неуморният Жорж. И допълва, че в свободното си време обича да чете руския романист Иван Тургенев, автор на "Записки на ловеца", "Рудин" и "Дворянско гнездо". "Да те разплаче тоя човек", радва се на писателя българският му колега.

На 29 август Жорж ще празнува, живот и здраве, 80-годишен юбилей. "Още е твърде далеч, не мисля дали и как точно ще го отбележа. Има време", лаконичен бе Ганчев.

За да се възстанови напълно от прекарания инфаркт, шампионът на България по фехтовка спазва строг здравословен режим на хранене, включващ основно плодове и зеленчуци. "Похапвам и пилешко месо, но по-рядко", споделя Жорж. И добавя: "Усещам, че все по-бързо енергията ми се изплъзва, затова гледам да почивам повече и да се радвам на живота", казва авторът на култовата реплика "Не ме гледай умно, българино".

Въпреки здравословните си проблеми Ганчев не губи волята си за живот и продължава да работи упорито. През свободното си време той се отдава и на изкуство, като свири на китара и пее. "Не съм загърбил хобито си, още свиря и пея, когато не записвам шоуто си", казва основателят на Българския бизнес блок.

Ганчев седми месец се възстановява след спешна операция на 19 декември. Тогава Викинга се почувствал зле, едва говорел и трудно се движел. Двама видни професори провели сложна интервенция, при която му поставили още един електрод до сърцето, който да му дава повече енергия.

Миналото лято масивен инфаркт покоси Ганчев в центъра на столицата. Тогава лекари му поставиха иновативен пейсмейкър и три електрода, които да балансират сърдечния му ритъм.

Още по темата: общо новини по темата: 1144
07.12.2019 »
22.11.2019 »
11.10.2019 »
18.09.2019 »
17.08.2019 »
17.08.2019 »
предишна страница [ 1/191 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: