Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Жоро Илиев ощетил жена си с имоти за милиони
Автор: Екип Ruse24.bg 09:07 / 12.09.2019Коментари (0)1124
©
Легендите за имотната империя на Мая Илиева в Доминикана, наследена от разстреляния бос на ВИС Георги Илиев, се оказват силно преувеличени.

От години се говори, че вдовицата на Главния е сред най-крупните собственици на земя в курорта Пунта Кана - най-атрактивното място в източната част на екзотичната република в Карибско море. Палмовият рай с бели тропически плажове е сред най-популярните туристически дестинация в света. Приживе известният с предприемаческия си нюх Жоро Илиев инвестирал над половин милион долара, закупувайки земи на острова. Върху същите тези земи днес се простират няколко от най-луксозните и посещавани ризорти с милиони долари годишна печалба.

С днешна дата обаче собственик на закупените от Главния доминикански земи била не вдовицата му, а мистериозен американски бизнесмен, съобщава "Ретро". В нотариалните актове именно неговото име стояло като владелец на имотите. Според запознати той бил един от доверените хора на Георги Илиев и още преди висаджията да бъде екзекутиран пред заведението му "Буда Бар" на Слънчев бряг през 2005 г., лично прехвърлил собствеността си на американеца. Според някои причина за това била течаща в онези години проверка в Доминикана чисти ли са бизнесите на крупните собственици на земя на острова.

Американският партньор на Илиеви през годините останал лоялен към вдовицата Мая и продължил да ѝ отчита процент от приходите от имотите на мъжа ѝ. Днес върху тях функционират хотели на различни световноизвестни вериги. Практиката на Доминикана била такава, че земята, върху която са построени луксозните ризорти, не се продава на хотелиерите, а те плащат наеми на нейните собственици. Макар черно на бяло да няма нищо на свое име в карибската република, на разположение на Мая Илиева бил вилает, отново записан на името на тайнствения американец. Имотът не бил нищо особено като квадратура - не повече от 200 квадрата, обособени в няколко апартамента, обзаведени в испански колониален стил. Те не се отдавали под наем за туристи, а често подслонявали хора от най-близкото обкръжение на Мая. От щедростта ѝ са се възползвали и доста ВИП личности от столичния хайлайф. Там са ваканцували и бившият любовник на Мая - Ники Шванца, и други варненци като Анита Мейзер и покойния ѝ мъж Николай Димов.

Още по темата: общо новини по темата: 883
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/148 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: