Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Възможно ли е Интер да детронира Ювентус в серия "А" през настоящия сезон?
Автор: Екип Ruse24.bg 15:12 / 17.09.2019Коментари (0)735
©
Няма да е преувеличено да се каже, че през последните няколко години битката за шампионската титла в Серия А сякаш бе предначертана. Въпреки, че на няколко пъти отбори, като Рома и Наполи бяха близо до спечелване на калчото, в крайна сметка гранда Ювентус вземаше своето. Това доведе до издигането на "старата госпожа" до статута на абсолютен хегемон на апенините, като пълното доминиране на отбора продължава от 2012-та година насам.

Затова и малцина бяха изненадани, когато в края на сезон 2018/2019 бианконерите завоюваха своята рекордна осма поредна и общо 35-та титла в елите на италианския футбол. Към днешна дата обаче нещата стоят по-различно, като поне в началото си, настоящия сезон показва, че тима на Юве все пак може да бъде уязвим. Това от друга страна пък означава, че друг изключително титулуван отбор има шанс да грабне скудетото, като този отбор е носителя на 18 титли от калчото Интер.

Тима от Милано започна настоящата кампания с големи амбиции, като начело на нерадзурите застана легендарният бивш наставник на Юве - Антонио Конте. Именно тактическия гений на бившия италиански национал ще бъде в основа на надеждите на тифозите на Интер за нещо голямо през този сезон. А това разбира се означава битка за титлата в шампионата, която нерадзурите не са печелили от 2010-та година, като отбора определено има своите реални шансове да го направи.

Като изключим отбора на Ювентус, който за поредна година е сочен за главен фаворит в битката за скудетото, то именно Интер е сред главните претенденти за евентуалното детрониране на страта госпожа. Ако вземем под внимание съответните коефициенти, всеки който иска да заложи на серия А ще види, че след първите три кръга Интер е с трети най-добър коефициент (5.50), като пред гранда от Милано са само Наполи с 5.00 и естествено Юве с 1.53. Тези коефициенти илюстрират ситуацията от първите няколко кръга в Серия А много реалистично.

Така например след три изиграни кръга в калчото тима на Интер се намираше на първото място във временно класиране с пълен актив от точки (9), 7 отбелязани гола и само един допуснат. Отбора на Ювентус пък е с 2 точки по-малко, а тима на Наполи с цели три след същия брой изиграни мачове. И макар това да показва само временната форма на отборите в самото начало на тази кампания, то е повече от ясно, че момчетата на Антонио Конте ще бъдат един от основните заподозрени за спечелване на титлата.

За сериозните амбиции на нерадзурите пък стана ясно още от техните покупки през летния трансферен прозорец. От ръководството на тима наистина развързаха кесията, като най-адекватния пример затова е мега сделката за Ромелу Лукаку, който бе закупен за колосалните 80 милиона евро от Манчестър Юнайтед. Това бе и най-скъпия трансфер реализиран от Интер, като поне за момента белгийския нападател до голяма степен оправдава големите очаквания, които феновете имат към него.

Изобщо, през този сезон отбора на Интер изглежда изключително стабилен и тактически грамотен, като за първи път от доста време насам изглежда сякаш възпитаниците на Антонио Конте са готови за нова титла в Серия А. И въпреки, че до края на настоящата кампания да има много време, поне за момента Интер наистина е сред основните фаворити за скудетото.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: