Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Мариян Димитров от Пловдив е най-силният българин!
Автор: Екип Ruse24.bg 12:16 / 12.10.2019Коментари (1)1017
Мариян Димитров от Пловдив е най-силният българин. 30-годишният мъж дърпа без особени затруднения 16-тонен автобус, вдига 135-килограмов дъмпел с една ръка и се разхожда с 650-килограмова кобилица без проблем четири метра. Мариян направи фурор в шоуто "България търси талант" и прикова погледите към себе си. Тежкоатлетът записа постиженията си на паркинга до залата, където се снима риалити предаването, тъй като на сцената няма как да се демонстрират изумителните му умения.

"С 500-килограмова кобилица спокойно се разхождам около 20 метра, но със 700 вече получих проблеми в гърба. 135-килограмовият дъмпел го вдигнах два пъти с ръка, защото първия не беше достатъчно изпъната ръката. Тренирам от 5-годишен, още оттогава е тази мания към спорта и тежестите", сподели пред "България Днес" състезателят в спортната дисциплина "Стронгмен", който няма конкуренция у нас и на Балканите.

"В Румъния и други държави започват да не ме канят, защото съм силен и ще ги победя. Балкански шампион съм. Участвал съм в 11 световни и 7 европейски състезания. Не съм успявал да печеля досега, имам шесто място на световно", добави още 140-килограмовият атлет.

Мариян набляга на участията в чуждестранни надпревари. "В България съм републикански шампион. Спортът у нас за съжаление не се развива като в Русия, Англия и дори Индия, където имат федерации и организират множество надпревари. В България парични награди няма, а рисковете от контузии са много големи", споделя разочарованието си от липсата на развитие на състезанието "Най-силен мъж" у нас.

Мариян, който през ноември ще навърши 31 години, сам осигурява финансирането на подготовката и участието си в различни състезания. "Нямам спонсори и е много трудно. Където мога да си го позволя, отивам, но в Индия и Сингапур, за които имах покана, не успях, защото е много скъпо. В САЩ бях на състезание, като само там еднократно имах спонсор срещу реклама от моя страна и се получи много зрелищно", разказва още най-коравият наш сънародник.

Конкуренция Мариян няма у нас от около четири години. "Дотогава Стоян Тодорчев ми беше съперник, но се отказа да се състезава. Той наистина е много здрав, но вече не е състезател", допълва Димитров. От 12 години той е полицейски служител в Пловдив. Започнал работа в системата на МВР веднага след завършване на гимназията. Наред с напрегната си работа, усилените тренировки и състезания и синът му, който се роди наскоро, го затрудняват до максимална степен.

"В последните години рекордът ми по спане е малко над 5 часа. Наистина е много изтощително. А преди да се роди детенцето ми, ходех да работя на още няколко места, за да изкарам пари. Унищожавам се с работа, тренировки, състезания, грижи, липса на почивка и недоспиване. В останалите държави спортистите са професионалисти и не работят друго, но у нас това няма как да се случи", разказва още Мариян.

Сутрин на закуска шампионът закусва най-често шест яйца с бекон. В менюто му най-много присъстват картофите, оризът и месото, които съпругата му готви всеки ден с голямо усърдие. За алкохол и цигари и дума не може да става.

"Първо започнах да вдигам щанги, след това станах състезател по силов трибой, а накрая се запалих по състезанието "Най-силен мъж". Това се превърна постепенно в мания и наркотик", разказва Мариян Димитров. През ноември започват полуфиналите в шоуто "България търси талант", като за тогава Мариян е подготвил още по-зрелищни и атрактивни демонстрации на своята мощ, които оставя за изненада на зрителите.

Още по темата: общо новини по темата: 883
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/148 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е много здрав мъжага....само не разбирам с какво му помагат слънчевите очила на сцената !?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: