Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Дъщерята на починалата журналистка Весела Тотева написа разтърсващо послание до покойната си майка
Автор: Екип Ruse24.bg 11:25 / 09.11.2019Коментари (0)1270
©
Дъщерята на покойната журналистка и продуцентка Весела Тотева написа разтърсващо послание до покойната си майка. В него Валентина Каролева с много болка описва любовта и възхищението си към нея. 

Весела Тотева почина внезапно тази година на 4 март.

Днес е премиерата на филма "Доза щастие", направен по автобиографичната й книга "Падение и спасение". В нея Весела Тотева се разголва изцяло, разказвайки за миналото си, за злощастния си опит с наркотиците и опитите й да се измъкне от тях. 

Филмът е много искрен и ни занимава с проблема по много истински начин, точно така, както и Весела разказваше за него, открито, без да спестява нищо, но с много вяра, надежда и сила.

В ролята на Весела влиза вече порасналата й дъщеря - Валя, преживяла заедно с майка си всички трудни моменти по пътя на зависимостта.

Ето какво написа тя в посланието си до своята отишла си така без време майка:

"Здравей, мамо. Това е първото писмо, което пиша в живота си. Дори не знам как да започна, но имам да ти кажа толкова много... Няма те в живота ми от няколко месеца. Месеци, които ме накараха да осъзная защо са ни се случили онези 7 години, в които търсенето на щастието те превърна в свой пленник, а на мен ми се наложи да порасна по-бързо от другите деца.

Спомням си как се разболя за дълго и не можеше да живееш без лекарството си. А аз, от страх да не те загубя, се чудех как да се залепя за теб и не разбирах защо трябваше да си в другата стая, когато се лекуваш. Докато един ден не открехнах вратата и видях. Там ти ставаше друга. Очите ти посивяваха, ръцете ти бяха покрити с белези, усмивката ти беше плашещо нереална докато ми повтаряше “Всичко ще бъде наред, Валя".

Като малка чух думата "наркоман“ на няколко пъти, но никога не я свързвах с теб. Както за всяко дете, за мен ти беше най-добрата майка, нищо, че понякога заспиваше на балетните ми спектакли. Растейки започнах да осъзнавам, че всъщност лекарството те погубва. Имаше дни, в които ме беше страх да отида на училище, защото не знаех дали ще си ти, когато се прибера...

Но най-големият ми страх беше да не те загубя завинаги. След време ми каза, че си го прочела в очите ми и че това е причината да се излекуваш. Лекарите го нарекоха “силна воля", но аз го наричам Любов. За мен ти си най-силната жена на света и това е нещото, което наследих от теб.

Възхищавам се на силата ти 16 години по-късно да се изправиш отново пред миналото ни и пред самата себе си, и да разкажеш без свян за онези години. Вярваше, че ако успееш да помогнеш дори само на един млад човек значи всичко си е струвало. Това се превърна в твоята кауза.

Мамо, както знаеш, книгата, която аз те накарах да напишеш, вдъхнови създаването на филма “Доза щастие" и по ирония на съдбата аз играя теб. Криейки се в онази стаичка, пресъздадена изцяло на снимачната площадка, осъзнах, че през цялото това време уплашената всъщност си била ти.

Независимо от всичко, през което сме преминали, за мен ти си най-добрата майка. Благодаря ти, че ме научи да вярвам. Благодаря ти за любовта. Нашата история... нашата “Доза Щастие“ тръгва по кината от днес. А твоята кауза се превърна в каузата на много хора, които се борят за нея, точно както ти винаги си искала.

С обич, Валя."

Филмът "Доза щастие" е режисьорски дебют за Яна Титова и след премиерата му коментарите са, че е нещо, което наистина ще се помни в българския културен живот. В ролята на малката Валентина се превъплъщава талантливата дъщеря на режисьорката.

Лентата е дебют и за актрисата Валентина Каролева:

"Най-трудното беше емоционалното място, на което трябваше да се върна. Аз бях много малка, когато цялото това нещо ми се случи, бях горе-долу на 4 години и на около 10 приключиха нещата. Един период, в който нещата ти се случват много чисто и ясно, виждаш ги, разбираш ги по един детски начин, но после в порастването ги заключваш и ги оставяш някъде там", признава актрисата Валентина Каролева.

Още по темата: общо новини по темата: 883
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/148 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: