Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Слави Трифонов провокира с поредно изказване
Автор: Екип Ruse24.bg 11:27 / 09.11.2019Коментари (2)1301
©
Слави Трифонов отново провокира обществото с поредно изказване, което публикува във Фейсбук профила си. Поводът бе 60-годишният юбилей на телевизията-майка, покрай който бъдещият политик изказа доста остро мнение "като зрител": 

"Вчера телевизията – майка БНТ навърши 60 години. Мога да говоря за националната телевизия от две гледни точки – от гледната точка на човек, който е стартирал телевизионната си кариера в студентското предаване "Ку-ку“ на БНТ или от гледната точка на обикновен зрител.

Сигурен съм, че всеки, който е започнал телевизионния си път в БНТ, изпитва благодарност към националната телевизия. И изпитва най-различни емоции, най-вече носталгия. Но емоциите не са добър съветник, затова бих предпочел да гледам на БНТ от гледната точка на зрител.

Като зрител мога да кажа, че днес БНТ се намира в един от най-лошите си периоди. До края на годината телевизията вероятно ще е с над 40 млн. лв. дефицит и е "в практически фалит“ (по думите на сегашния генерален директор Кошлуков). Някои ще попитат: Какво ме интересува това като зрител? Интересува ме. Всъщност, интересува всички нас. Защото БНТ се финансира с нашите пари, с парите на всички данъкоплатци.

Интересува ме и че при този "практически фалит“, формулата за финансиране на БНТ не се променя. Нещо повече – държавата ще налее още пари в БНТ.

За 2019 г. държавата отпусна на БНТ 67,7 млн.лв. от нашите пари. Бюджетът за 2020 г. предвижда БНТ да получи още повече пари – 70,9 млн.лв. Явно новият програмен директор Емил Кошлуков е изпълнил обещанието си да работи в тясно сътрудничество с финансовото министерство, за да бъдат отпуснати повече средства. Сигурно по време на тясното сътрудничество г-н Кошлуков е обещал още повече да обича управляващите. Да ги обича с 3 милиона лева повече.

Всъщност, с над 71 млн. лв. бюджет може да се направи изключително качествена и гледаема телевизия. Казвам го като човек, който прави телевизия.

В момента БНТ нито е качествена, нито е гледаема.

Най-гледаното предаване на БНТ от 4 ноември е "Още от деня“. Tо е достигало до аудитория от 340 хиляди зрители. За сравнение – на същата дата най-гледаното предаване в далеч по-малката и млада телевизия от БНТ - "7/8 ТВ“ е с аудитория от над 1 милион зрители.

А да се сравняват бюджетите на двете телевизии е като да се сравнява бюджета на "Реал“ Мадрид с този на "Дунав“ Русе.

Например, "7/8 ТВ“ не може да си позволи кулинарното предаване "Бързо, лесно, вкусно“, на което БНТ доскоро плащаше, забележете - по 8256 лева на предаване (по информация на в-к "Сега“). Отбелязвам, че това предаване има стотици издания.

Някои ще кажат, че БНТ не е нужно да има висок рейтинг, защото е натоварена с обществени функции. За съжаление, няма как една телевизия да изпълнява обществени функции, ако тя е несвободна. А БНТ е несвободна. Тя е в услуга на властта. Както е била в услуга на властта и при първия си сигнал през 1959 г., когато излъчва пряко седмоноемврийската комунистическа манифестация на площад "9 септември“.

Ще припомня само уволнението на Валя Ахчиева и свалянето на единственото разследващо предаване по БНТ, както и уволнението на безспорния професионалист в спортната журналистика Камен Алипиев. Същият Камен Алипиев, който протестираше срещу Емил Кошлуков...

По всичко изглежда, че държавната хранилка в БНТ ще продължи за мнозина. А за зрителите? За зрителите остава средният пръст на генералния директор", завършва шоуменът.

Още по темата: общо новини по темата: 883
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/148 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нашите данъци...Ти къде с нашите данъци се нареждаш бе офшорен селяндур.Той знаел как се прави телевизия.Ти да видиш.Кога стана калайджия,кога ти побеля гъ*ъ.Кажи колко ти плащаха на теб за предаване и как стана милионер от БТВ. И що се наложи да си правиш телевизия ,като можеше да си смучиш от нощните халтурки. Ама тези дето ти дърпат конците ти казаха,че сукането свърши,време е да проходиш и да повървиш в политиката,щото досега само те отглеждаха,редно е да дадеш и "плодове".Но,като виждам какъв безплоден и скопен тъпак си,ще ти останат само надувките от 1 милион чалгослушащи селяни дето ти гледат телевизията,като зомбита.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: