Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Илиана Раева дръпна прочувствена реч за комунизма и демокрацията
Автор: Екип Ruse24.bg 11:25 / 11.11.2019Коментари (0)866
©
Илиана Раева дръпна прочувствена реч за Комунизма и Демокрацията в типичния си прям стил. Ето какво написа съпругата на Наско Сираков във Фейсбук страницата си:

"Една по-различна гледна точка

Комунизма и Демокрацията са оправдание за мрънкащите, неосъществилите себе си и неможещите! Когато го можеш, когато го знаеш и когато го искаш, когато си смел, нито Комунизма, нито Демокрацията могат да те спрат!

10 ноември 1989 год, когато Стената падна и Демокрацията се отприщи...

Гледам разни “демократични" муцуни... Някои вече не са между живите, на други муцуните им напълно изчезнаха, а нечии муцуни вече никой не разпознава като муцуни на Промяната

Колко ли от този народ е зад граница?! Колко ли от всичкия този народ устоя на Демокрацията?! Колко българи емигранти се завърнаха в новодемократична България след онази паметна дата?! Кой как и по какъв начин реализира себе си в новодемократичната България?! Всеки според реалните си възможности, знанията си и волята си...

Ще кажа за мен и семейството си:

Ние бяхме в Испания на тази дата. Наско беше футболист на Сарагоса. Печелеше много пари, като всеки футболист в силен европейски клуб. Купихме си жилище там в чудесен квартал. Имахме много приятели, които ни обичаха и уважаваха. После бяхме в Барселона, после в Ланс, Франция. Дъщерите ни ходеха вече на училище и градина. Живеехме повече от добре, спокойни и щастливи. Разбира се, че можехме да останем и да устроим живота си по най-добрия начин, защото вече познавахме много хора, а и те ни уважаваха и ни симпатизираха.

През 1993 год се върнахме. Решихме го! И на двамата ни липсваха приятели, родители и Родината! Върнахме се. Окончателно.

Накратко, много накратко ще разкажа какво направихме двамата в новодемократичната България:

Наско стана пак шампион с любимия “Левски". Поведе едно по-младо поколение по възходящата на футбола. Скандал с Лафчис го принуди да напусне отбора. Междувременно беше от основните герои на “лудото американско лято ‘94". Стана и шампион със “Славия". Всъщност той ги направи шампиони.

После Лафчис поиска той да се върне в “Левски", когато имаше сериозен проблем с Желязков. Наско се върна вече като директор. Отново се върнаха титлите на “Левски", та чак и в Шампионска лига влезе отборът за първи път в историята на БГ футбола. С Мъри направиха печеливша система за отбора, но лаикът Батков реши, че може и без тях и ги махна. Разбира се беше въпрос на време да махне и себе си. Някой не позволява на Наско да се върне в “Левски", но от тогава и титлите не се връщат в “Левски".

Всъщност, с днешна дата съм сигурна, че Съдбата всъщност го е спасила от потъващия кораб, наречен български футбол. Та: в тази демокрация Наско се върна и въпреки някои, въпреки всичко работи това, от което разбираше и подари мноооого неповторими преживявания на милиони българи и левскари, което носи здраве, работоспособност и дълголетие. Т. е., замени милионите и спокойния живот в чужбина за осъществяване на красиви и полезни неща за милиони хора в България! Мога да кажа с днешна дата, че Наско успя не само да се реализира в демокрацията, но и да донесе много красиви и полезни мигове за хората, както и да обогати историята на “Левски" с още доста шампионски титли, ШЛ и разни други подобни значими за историята нещица.

Аз:

Завърнах се с него и основах клуб “Илиана". Изцяло финансиран от съпруга ми. Защо не започнах работа в “Левски" вече е незначително за мен, защото времето доказа, че това е бил верния ми път. Ще го напиша един ден, разбира се. 1993 год го открих. В нашите среди ме познават прекрасно и много гимнастички на “Левски", включително и моите, които оставих като тръгнах с Наско за Испания ( тогава бях треньор в “Левски") напуснаха клуб “Левски" и дойдоха при мен. Всичките бяха наказани 2 год да не играят.

Тук е мястото да уточня, че НИКОГА в кариерата си като треньор не съм канила чужд състезател в клуба си! Винаги те са ме търсили и са искали да дойдат при мен. Та... до няколко години клубът ни стана най-силният в БГ. После станах член на треньорската комисия, после станах председател на същата, после член на УС, после старши треньор на ансамбъла, с който станахме световни лампиони, после председател на БФХГ... и после се знае. Инициирах и осъществих 10 световни купи, световно първенство...

И за себе си смятам, че освен, че постигах собствените се мечти, помогнах много на спорта си и подарих също като Наско много незабравими мигове за сърцата на милиони в България и по света.

Минах през отвратилни неща, но тук и сега не му е мястото. Имаше хора, които сериозно ми пречиха, та и до днес, но много повече са тези, които ми помагат. Да не говоря за Наско! При него беше ГАДОСТ в изобилие!!!

Но и двамата успяхме и си свършихме работата! В новодемократичната държава България! С всичките и незаобиколими специфики

Всичко постигнахме и постигаме ВЪПРЕКИ!

И двамата успяхме и при Комунизма, и при Демокрацията!

Много интересни неща бих разказала за пътя и на двама ни, но честна дума, сега не ми се разказва.

Защо написах всичко това:

Ами защото днес е 10 ноември!

Толкова народ само се жалва, плюе, философства, отрича, възмущава се... Кой ли не е жертва... Кой ли не е ощетен, на кой ли не са му пречили да стане ВЕЛИК...

Ами да! Трудно е! Има гадни неща... Има ужасно много трудности и препятствия за всеки. Е, да седим и да хленчим и да се откажем от мечтите си ли?! Колкото са по-големи, толкова повече препятствия/изроди срещаме по пътя си! И обратно!

Познавам хора и с пари, и с много малко пари, които гледат себе си и успяват тук- в България! И са щастливи! И не гледат кой каква кола кара, кой колко пари има, а се радват на малкото, което са постигнали и живеят щастливо и в хармония със себе си близките си в тази България!

Защото животът е борба и устрем към Щастието!

А Щастието не е материално благосъстояние, а състояние на Сърцето и Душата!

Комунизма и Демокрацията са оправдание за мрънкащите, неосъществилите себе си и неможещите! Когато го можеш, когато го знаеш и когато го искаш, когато си смел, нито Комунизма, нито Демокрацията могат да те спрат!

Затова днес нека си зададем въпроса: какво всъщност правя аз и как се справям със собствения си живот? Какво искам за себе си и от себе си?

Иначе за Комунизма/Социализма или Демокрацията - ами Стената наистина падна, но не се отприщи Демокрацията, а хората.... цялата палитра на това понятие се итприщи...

Това е истината

С уважение към всички щастливи хора, които живеят в България!

P.s

Дъщерите ни следваха в чужбина, но се върнаха тук да живеят и работят и са от истински щастливите, които всеки ден се сблъскват челно с Демокрацията"

Още по темата: общо новини по темата: 883
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/148 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Рокади в МВР
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: