Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Политолог: Слави Трифонов прилича на Николай Бареков
Автор: Екип Ruse24.bg 14:50 / 19.12.2019Коментари (0)1132
©
В политически план изпращаме година на два избора, които показаха, че артистичните личности и граждански кандидати продължават да печелят симпатии. Последните проучвания пък показват, че ако днес трябваше да избираме парламент, в него влиза формация като тази на шоумена Слави Трифонов, която измества дори ДПС.

"Президентът Радев е от малкото хора с позитивен рейтинг. Това е фигурата, която е наистина открояваща се. Чистите партийци губят от своя имидж. Политическите партии преживяха тежка година, част от нещата сами си ги направиха", коментира социологът Кольо Колев в "България сутрин".

"Да, с тези, които си намират работа, нещата се подобряват. Едновременно с това расте инфлацията, което пряко удря огромна маса от хора, които са свързани със социалните плащания. За тях инфлацията изяжда последните доходи. Има огромна маса от хора, които наистина живеят много тежко и ненавиждат всичко политическо и политиката", каза още Колев.

Според него има огромна ниша за нов политически проект, което доказвали и резултатите от изборите. Друг въпрос било, че към този момент формацията на Слави Трифонов прави грешка, защото не казва какво ще прави с властта, смята Колев. Социологът е на мнение, че Трифонов може да получи много повече проценти подкрепа от прогнозираното.

Политологът Стойчо Стойчев посочи пред Bulgaria ON AIR, че по данни на "Алфа рисърч" намалява доверието и в Румен Радев. Той е на мнение, че в България сме свикнали бързо да губим интерес и да ни омръзват нещата.

"Не бих казал, че е направил драматична грешка по време на мандата си. Той е последователен в критиката си към кабинета", отбеляза Стойчев по адрес на държавния глава.

Според него тенденцията в България е липса на доверие - ставаме все по-недоверчиви. По думите му си нямаме доверие дори помежду си.

"Изследването на "Галъп" показва, че живеем в най-добрата година от промените насам. Искаме по-високо заплащане на работа, а не просто работа, което премества фокуса върху тясно профилирани проблеми - децата с увреждания, заплатите на медицинските сестри, социалните програми...", коментира още Стойчев.

И сравни Слави Трифонов с Николай Бареков, тъй като били сходен тип проекти и поведението им било доста идентично.

"То се гради на критика и отрицание на съществуващия модел. В момента опозицията на властта гради своя имидж върху отрицание на статуквото", подчерта политологът.

Още по темата: общо новини по темата: 883
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/148 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: