Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Победителят в "България търси талант" с много лична изповед
Автор: Екип Ruse24.bg 13:40 / 22.12.2019Коментари (0)1021
©
Незрящият Андриян Асенов грабна голямата награда от 50 000 лв. в "България търси талант", а с парите ще сбъдне мечтата си да има свой дом. Финалът на шоуто бе гледан от 1,4 милиона зрители на Би Ти Ви.

Андриян предизвика истински фурор още с появата си на кастингите на забавното шоу и вдигна на крака цялата публика в залата. 31-годишният имитатор провокира Славена Вътова да натисне златния бутон и да го изстреля директно на финала на шоуто. Така Андриян се превърна в първия участник, получил привилегията да се бори за голямата награда, без да преминава през цедката на останалите кръгове. Слепият артист впечатли зрителите и журито със сполучливите си имитации на Тодор Колев, Слави Трифонов, Тодор Живков, Бойко Борисов и един от членовете на журито – Любен Дилов-син. На финала Андриян успя да се пребори с гениалния математик Георги Георгиев, който смята като калкулатор, виртуозът на цигулката Свет Радославов и тъмнокожият танцьор Реми Тоин. 

"Чувствам се много добре. Когато си чух името, се зарадвах. За мен беше голяма емоция. Иначе бях много спокоен. Единственото нещо, което исках да направя, е да изляза на сцената, да дам цялата си енергия, да зарадвам хората и всичко да мине по ноти. Има и други хора като мен, които са печелили предишни формати. Знам, че ще има и такива коментари, че понеже сме в неравностойно положение, затова хората гласуват за нас. От съжаление...", призна Андриян.  

Още след раждането на Андриян станало ясно, че ще е с нарушено зрение. И двамата родители на талантливия артист виждали нормално, а той е единственото им дете. Първоначално лекари му дали надежда, че има шанс да прогледне след тежка операция. След това обаче преминал през куп прегледи и офталмолозите били категорични – никога няма да вижда. 

"По рождение съм незрящ и това няма да се промени до края. Примирил съм се със съдбата си", сподели пред "Уикенд" Андриян. Преди години мошеници го залъгали, че могат да му помогнат с иновативна терапия, която струвала над 10 000 лева. Бързо станало ясно, че това е откровена измама. 

Детството на Андриян преминало във врачанското село Лесковец. После завършил специалното училище "Луи Брайл" в столицата. Още като ученик проявил таланта си на имитатор. Пускал си касетките на покойния хуморист Весо Парцала и по тях се учел да възпроизвежда гласовете на популярни личности. Най-лесни за имитации му били Слави Трифонов и Тодор Колев. След като завършил гимназия, Андриян кандидатствал в УНСС, бил приет и завършил "Икономика на транспорта". Голямата му мечта била да следва в НАТФИЗ, но се оказало невъзможно. "Оказа се, че там не приемат хора с увреждания като мен. Странно е, но е факт", с тъга констатира артистът. 

В момента той живее в общежитие на бул. "Европа", в една стая с баня и тоалетна. Наемът му е символичните 30 лв. на месец. "Мечтая за свое жилище, партньор и семейство", откровен е Андриян. Когато получи сумата от предаването, той ще я инвестира именно в покупката на мечтания апартамент. 

Макар че имал висше образование, намирането на работа се оказало доста трудна задача за него. Кандидатствал в много фирми, но никой не искал да наема човек с увреждания. В момента се прехранвал като продавач в Националната потребителна кооперация на слепите в България, пише "Уикенд". За негов късмет, преди две години и половина, директорът на студентския театър "Алма матер" в Софийския университет Николай Георгиев, веднага усетил таланта в него. Първата му роля била на незрящия Дядо Йоцо в едноименната пиеса на Иван Вазов. После получил и главната роля на Стефан Стамболов в "Часът на моето убийство". Имитаторът актьор грабнал две награди за мъжки роли. Още щом чул рекламата за кастингите на "България търси талант", бил категоричен, че ще се запише.

Още по темата: общо новини по темата: 883
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/148 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: