Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Българи завлякоха с хиляди Горан Брегович и Енрике Иглесиас
Автор: Екип Ruse24.bg 10:41 / 08.01.2020Коментари (0)1055
©
Световноизвестните звезди Горан Брегович и Хосе Карерас са били нагло измамени от българи, а в схемата попадат още и големи имена в музиката като Енрике Иглесиас, Йоргос Даларас и The Chemical Brothers.

Оказва се, че родни организатори на концерти стоят в основата на завличането. Арг БГ дължат над 150 хиляди лева за музикални лицензи за 2018-та и 2019-та. Формално те имат договор със сдружението за колективна защита на авторските права, но не са изплащали задълженията си, пише "Телеграф".

А схемата е следната - концертите са били оргавизирани от над 15 фирми с марката Арт БГ, но след провеждането на шоуто активите са им изпразнени или прехвърлени на трети лица.

"Това ги превръща в кухи фирми и изключва възможността да изплатят задълженията си, дори и да бъдат подведени под съдебна отговорност. Въпреки че са осъдени, Музикаутор не успява да събере дължимите на правоносителите възнаглаждения", обявиха от сдружението.

Такава схема използвали и най-големите български промоутъри Болкан Ентъртеймънт Къмпани и Моко Сълюшън, София Мюзик Ентърпрайсис (SME) и според Музикаутор се наблюдава загуба на доверие от мениджърите на световните звезди и все по-често те ще пропускат България в свойте турнета, поясняват още от изданието.

Освен у нас, Арт БГ са осъдени и в Чехия от дружеството за колективно управление на права OSA още през 2017-та. Но дори при това положение не могат да съберат вземанията, а оттогава са организирали на територията на страната още два концерта без лиценз.

Според Pollstar нашият промоутър не си е платил нито наема на залата, нито хонорарите на Браян Адамс, Хосе Карерас и Малума в Гърция. Местната компания за продажба на билети Viva са обявили пред IQ, че ще съдят българите да им върнат 737 600 евро от продадени събития, по които не са си изпълнили задълженията.

Латвийската платформа за продажба на билети Bilesu Serviss пък обяви, че вече е сигнализирала на полицията в страната за случая с предполагаемата измама от страна на Арт БГ. От Музикаутор за пореден път сезират Министерство на културата, както и комисията по култура и медии в парламента.

Очакваната реакция е свързана със създаването на регистър на некоректните в бранша, застраховка срещу банкрутирали промоутъри, както и за по-ефикасен контрол за понасяне на отговорност.

Още по темата: общо новини по темата: 883
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/148 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мартенски музикални дни 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: