Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Канадци на бунт срещу Меган и Хари!
Автор: Екип Ruse24.bg 14:40 / 23.01.2020Коментари (0)890
©
Над 80 000 канадци са подписали петиция, изискваща принц Хари и съпругата му Меган Маркъл сами да си платят сметката за охраната, докато се намират в страната. Подписката е пусната от Федерацията на канадските данъкоплатци и Лоръл Колинс, който е депутат от Виктория  - точно там, където в момента живеят Меган и Хари, съобщава "Дейли Мейл“. По думите на Колинс данъкоплатците не трябва да бъдат принуждавани да плащат разходите за охраната на херцога и херцогинята на Съсекс.

Хари и Меган се намират на остров Ванкувър, където се готвят да започнат нов живот заедно със сина си Арчи, след като се оттеглиха от задълженията си в британското кралско семейство. Засега не е ясно кой ще покрива разходите за охраната им, след като през пролетта те официално ще напуснат монархията.   Бивш министър на вътрешните работи предупреди, че британското общество може да получи "огромна сметка“, докато в същото време се спекулира, че може да бъде постигната сделка за поделяне на разходите между Великобритания и Канада.

Лоръл Колинс е категорична, че ще се противопостави на подобно решение. "Надявам се, че планират да си покрият собствените разходи за охрана. Когато става дума за парите, които нашето правителство харчи, и за парите на данъкоплатците, е важно да поставим това в контекст и да мислим за приоритетите си“, посочва тя. Петицията, пусната от Федереацията на канадските данъкоплатци, се нарича "Без издръжка от данъкоплатците“ и за шест дни е събрала над 80 000 подписа. Според проучване на института "Ангъс Райд“ 73% от канадците смятат, че страната не трябва да плаща разходите за охрана на кралската двойка, ако те се заселят там за постоянно.

Охраната на кралското семейство като цяло струва на данъкоплатците 100 000 млн. паунда на година, но точната цифра никога не е била разкривана. Както "БЛИЦ" съобщи, принц Чарлз ще предложи своята финансова подкрепа на Хари и Меган, но все още не е ясно дали това ще дойде от приходите му от 21 млн. паунда на година от херцогство Корнуел, или от други лични фондове.

Още по темата: общо новини по темата: 883
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/148 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Олиото стигна цената на зехтина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: