Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мениджърът на Стоянка Мутафова проговори за отношенията си с нея
Автор: Екип Ruse24.bg 22:56 / 05.02.2020Коментари (0)1004
©
На 2 февруари тази година голямата актриса Стоянка Мутафова щеше да навърши 98 години. За голямо съжаление, България се сбогува с нея, след като си отиде от този свят на 6 декември миналата година. Най-близкият човек до нея, освен дъщеря й Мария Гурбешлиева - Муки, е нейният мениджър Евгени Боянов, който актрисата приемаше за свой внук. Той бе неотлъчно до "Госпожа стихийно бедствие" през последните няколко години и се грижеше за нея. Наш репортер потърси Евгени, за да научим неказани истории за Стоянка Мутафова. И той го направи за нашите читатели, като разкри пикантни неща, които до този момент не са видели бял свят. 

- Евгени, през последните години живот на Стоянка Мутафова ти беше плътно до нея. Усещаш ли липсата й и как се бориш с тъгата?

- Надали има човек, който е обичал и харесвал Стоянка и да не усеща липсата й. Всеки, който се е докоснал до тази ренесансова личност, остава запленен от обаянието, чара, таланта и интелекта й. Липсата й е огромна, тя никога няма да бъде запълнена, но остава приятното чувство, че съм бил до личност като нея. Стоянка продължава да присъства много ярко в ежедневието ми, с нейната дъщеря Мария Грубешлиева подготвяме колекционерско издание на бестселъра "Добър вечер, столетие мое!", с който обиколихме страната. Получи се много интересно допълнено издание, но няма да бързаме, искаме всичко да е прецизно и изпипано. Отделно работим по поставяне на паметна плоча там, където живееше тя. Не спират да ми се обаждат близки и далечни приятели, да говорят за нея, което е прекрасно. Имам усещането, че тя е жива. Физическото й тяло не е сред нас, но сякаш е тук. Много странно усещане. Тя беляза живота ми по много красив и вълнуващ начин и до моя последен дъх ще я помня с любов, признание и благодарност.

- Тя предчувстваше ли по някакъв начин, че земният й път свършва?

- Да, предчувстваше. За съжаление нейната силна интуиция се оказа права и този път. На 7 септември 2019 г. имахме изява в гр. Копривщица, по повод Денят на Съединението решиха да поканят именно Стояна в бунтовна Копривщица - кой друг по подходящ от нея? Аз реших от предния ден да отида в тях, за да преценим с какво да бъде облечена и т.н.т. Когато преглеждахме дрехите й изведнъж попаднахме на роклята, с която отбеляза своята 90 годишнина. Прекрасна черна дантелена рокля. И щом Стояна я видя ми каза: "Евгени, искам да ме погребете с тази рокля. Сега ще ти покажа и перлите, искам да съм в гроба на Нейчо, не в Алея на творците, не искам кремация ..." и т.н.т. Аз онемях. "Стига, Стояно! Тръгваме на път утре, ти говориш за погребение. Рано е още, обещала си да стигнеш Стотака, после прави какво щеш ..." , но тя беше сериозна и каза: "Чуй ме сега да не ти тежи на съвестта после". Е чух я и изпълних всички нейни заръки! После в болницата също говореше, че си отива, че това е краят, споделяше го и на Муки, но ние с нея не вярвахме, не искахме да го приемем. Тя беше толкова силна и борбена, толкова пъти беше прескачала трапа и ни изненадваше как става на крака и е по-енергична отпреди, че и този път мислехме, че е временно неразположение. Самите лекари в началото бяха обнадеждени донякъде, даваха шансове. Но Стояна се оказа безпогрешна в интуицията си и почина навръх именния ден на нейния непрежалим съпруг и голяма любов - Нейчо Попов. Какво знамение само, каква символика. Не е случайно и това ме успокоява. Тя си отиде щастлива, спокойна и тогава, когато искаше.

 

-Как се справя сега дъщеря й Муки - вероятно все още не може да се съвземе след тази тежка загуба?

- Ами трудно е, да. Но се справя. Тези неща са естествен процес на времето и загубата е неизбежна, рано или късно. Като човек, който познава добре Муки, смея да твърдя, че тя прие много достойно и философски нещата, по-добре отколкото очаквах аз самият.

- Предполагам сега ти си до нея, тъй като тя няма друг близък човек?

- Да, основно аз. Тя има и други близки, но не чак толкова. Ние работехме заедно и бяхме почти непрекъснато в контакт. Имаше дни, в които съм стоял повече у тях или с тях, отколкото в моя дом. Безценни моменти, за които съм щастлив, че са ми се случили.

- Много хора ти завиждаха, че си до Стоянка и се изписаха и изговориха хиляди неща. Кажи сега дали тя те включи в завещанието си?

- Да, така е, прав си, но аз пет пари не давам от този факт. Самата Стояна казваше: "Щом аз съм те допуснала и съм преценила така какво те интересува хорското мнение?". Понеже съм и споделял някои неща, които витаят из нашите среди, разбира се от зложелатели. Стояна ми завеща много неща, най-вече милиони спомени и емоции за цял живот. Останалото ще запазя за себе си. Аз между другото имам удоволствието да работя и със Силвия Кацарова, Йорданка Христова, Кичка Бодурова и други сериозни артисти, с което се гордея, но Стояна беше Стояна. Там беше огромната завист, защото с нея наистина работих най-активно и с нея бях и на сцена, все пак. Но завистта е висша форма на ласкателство. Това ме радва.

- Издай някоя забавна случка с нея, която не е излизала на бял свят?

- Те са много, опитал съм се да ги опиша в обогатеното издание на книгата ни, която скоро ще види бил свят. Оставям на читателите да ги прочетат там. Благодаря много за тази покана и уважение към паметта на Стояна. Благодаря на всички, които бяха до нея и й помагаха и обичаха искрено - списъка не е много малък! Те ще се познаят в тези мои думи.

източник: Шоу Блиц

Още по темата: общо новини по темата: 883
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
06.12.2020 »
17.09.2020 »
предишна страница [ 1/148 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: