Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Разкриват нова лаборатория във Варна заради коронавируса
Автор: Пламена Николова 09:18 / 26.02.2020Коментари (0)1014
©
На 28-те регионални здравни инспекции отново бяха дадени подробни указания за координиране на действията с всички лечебни заведения, центрове за спешна помощ и филиалите към тях, гранични контролно-пропускателни пунктове, летищни и морски власти. Това се налага във връзка с изпълнението на дейностите, възложени от Националния оперативен щаб, сформиран вчера, 24 февруари, съобщават от Министерство на здравеопазването.

Мерките са свързани с обслужването на новооткритите гранични медицински пунктове на сухоземната граница, които ще изпълняват задачи по опазване на страната от внос на новия коронавирус.

На всички работещи на медицинските пунктове, както и на екипите на спешна медицинска помощ и на инфекциозните отделения на болниците, вече са разпределени допълнителни количества лични предпазни средства. На органите на здравния контрол са осигурени подвижни дезинфекционни апарати за дезинфекциране на помещения, дезинфекционни средства и други.

Дадени са указания за привеждането в пълна готовност на всички инфекциозни структури в страната за хоспитализация, диагностика и лечение на евентуални случаи на заразяване с COVID-19.

Разкриват се и две нови лаборатории, в които лечебните заведения ще могат да изпращат проби за новия коронавирус. Двете лаборатории ще започнат работа до края на седмицата – съответно в градовете Варна и Стара Загора. До вчера, 25 февруари, в Националната референтна лаборатория за изследвани 43 проби, като всички са отрицателни.

Министерството на здравеопазването подчертава, че предприетите мерки са превантивни. Към момента в България няма регистриран случай на новия коронавирус. При грипоподобна симптоматика и пребиваване през последните 14 дни в Северна Италия или в континентален Китай гражданите следва незабавно да се обърнат към своя общопрактикуващ лекар, а в случай че нямат такъв – към регионалната здравна инспекция по местоживеене/ местопребиваване.

Припомняме, че всички налични документи и указания, включително и препоръките на Световната здравна организация и Европейския център за контрол и превенция на заразните заболявания, са преведени и публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването (в две отделни рубрики – "За граждани“ и "За медицински специалисти“). Същите са налични и на електронните страници на Националния център по заразни и паразитни болести и на тези на регионалните здравни инспекции.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: