Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Как да се предпазим от коронавируса?
Автор: Екип Ruse24.bg 09:22 / 08.03.2020Коментари (0)1050
©
Какво е важно да направи човек, който има съмнение или признаци на коронавирус?

С повишено внимание трябва да бъдат хората, които се завръщат от държави, където вирусът е разпространен - Китай, Южна Корея, Италия, Франция, Германия и др.

- Ако имате температура, главоболие, зачервяване на гърлото, кашлица, хрема, обща отпадналост, най-добре звъннете на личния си лекар

- Болните да не ходят лично при джипито си, а да се обадят по телефона и да разкажат къде са били и кога са се прибрали- Когато човек се колебае дали е болен от такъв тип вирусна инфекция, или не – много по-важно е да бъде изолиран в дома си, отколкото да тръгне и да "сее" заразата

- Където и да бъдат установени случаите в страната, пациентите ще останат там. В болницата се правят тестове за вида на заболяването. Ако се докаже коронавирус, пациентът остава там до излекуването си.

Препоръките на СЗО

- антибиотиците и ваксините не помагат срещу коронавируса, те се използват за лечение на последващите бактериални инфекции, казва СЗО.

- Хората, които са се ваксинирали срещу пневмония, не са предпазени от коронавируса. Ваксината за сезонния грип също не е ефективна. Ваксината за сезонния грип също не е ефективна.

- Вирусът се предава по въздушно-капков път, промивките на носа не са гаранция срещу заразяване. СЗО съветва вместо това измиване на ръцете със сапун, избягване на ръкостискане и носене на маски.

- Сешоарите с топъл въздух не са достатъчни за дезинфектиране на ръцете, както и лампите с ултравиолетова светлина.

- Засега няма специфично лечение на COVID-19, така че подходът, използван за лечение на пациенти с коронавирусни инфекции, е за третиране на клиничните симптоми като висока температура или затруднено дишане. Прилагат се антивирусни лекарства, вливане на течности и кислородна терапия.

- Липсата на повишена температура не е гаранция, че човек не е заразен с вируса, тъй като той може да е носител, без още да е развил симптомите на заболяването.

- Термоскенерите по летищата могат да уловят не повече от 20 на сто от болните. Въпреки това епидемиолозите съветват температурата да се мери поне веднъж дневно при пътуване до рискови зони и общо неразположение.

- Препоръчва се обаче проветряване на помещенията, почистване на често използвани повърности и въздържане от размяната на предмети.

- Възрастните със съпътстващи заболявания са по-уязвими от действието на вируса, но хора от всички възрасти могат да се заразят и да се разболеят от него.

- Макар че коронавирусите се разпространяват сред животните, досега не са известни случаи на пренасяне на заразата от домашни любимци към хората.

- Избягвайте места, на които се струпват големи групи от хора

Още по темата: общо новини по темата: 11859
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: