Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Задължително прочетете! Безценни препоръки срещу коронавируса!
Автор: Екип Ruse24.bg 08:20 / 14.03.2020Коментари (0)1480
©
От Милано, близък сътрудник на неправителствена организация, посветена на разпространението на здравни съвети, предава препоръките на д-р Лидия Рота Вендер, хематолог и президент на ALT (Асоциация срещу тромбозата и сърдечно-съдовите заболявания) в Италия, която от години работи доброволно с тази нестопанска институция и обяснява какво представлява Коронавирусът и как да се процедира в случай на възможна зараза.

Публикацията е споделена от д-р Галина Ненова с апел: Моля, прочетете, обмислете и приложете:

"Вирус не се спира с паника, а с интелигентност.

От млад изследовател, който от кантон Шенжен, Китай беше преместен в Ухан, за да си сътрудничи с Целевата група, която се бори с коронавирусната епидемия, ние с ентусиазъм получаваме и предаваме тази ясна, проста и достъпна информация за всички, като точно описват как вирусът се предава от един човек на друг и как може да бъде неутрализиран в ежедневието ни.

Коронавирусната инфекция не причинява простуден нос или кашлица със настинка, а суха и груба кашлица, това е най-простото за разграничаване.

Вирусът не издържа на топлина и умира, ако е изложен на температури по-високи от 26-27 градуса, поради което горещите напитки като инфузии, бульони или просто гореща вода трябва да се консумират обилно през деня. Тези горещи течности неутрализират вируса и са лесни и приятни за поглъщане. Избягвайте да пиете ледена вода или напитки с лед (кубчета) или сняг за тези в планината (деца). За тези, които могат, слънчеви бани.

Коронавирусът е с голям размер (диаметър 400-500 нанометра), така че всеки плат може да го спре, не са необходими специални маски в ежедневния живот.

Различно е положението на лекарите и здравните работници, които са изложени на тежки товари на вируса и те трябва да използват специално оборудване.

Когато вирусът е на метални повърхности, той оцелява около 12 часа, поради което при докосване на метални повърхности като врати, уреди, транспортни парапети и др., ръцете трябва да се измият старателно и да се дезинфекцират с алкохолен гел по възможност.

Вирусът може да живее вложен в дрехи и тъкани между 6 и 12 часа, обикновените детергенти могат да го унищожат, препоръчва се елементи, които не могат да се мият всеки ден, да бъдат изложени на слънце и вирусът ще умре.

Първо вирусът попада в гърлото, причинявайки възпаление и усещане за сухота. Този симптом може да продължи между 3 и 4 дни.

Вирусът пътува през влагата, намираща се в дихателните пътища, слиза в трахеята и се инсталира в белите дробове, причинявайки пневмония, която продължава около 5 или 6 дни.

Как можете да избегнете заразяване?

Предаването на вируса обикновено става чрез директна инфекция, докосване на тъкани или материали, върху които се намира вирусът. Измиването на ръцете ви е от съществено значение.

Вирусът оцелява в нашите ръце само за около 10 минути, но през това време могат да се случат много неща, триене на очите, докосване на носа - това позволява на вируса да влезе в гърлото ви. Ето защо, за наше добро и добро на всички, мийте ръцете си често.

Можете да се гаргарите вечер и когато можете през деня с топла вода. Дезинфекцирайте компютърната клавиатура и мишката. Волан на автомобила.

Новият коронавирус на NCP може да не показва признаци на инфекция в продължение на много дни, преди които не е възможно да се знае дали човек е заразен. Но когато се прояви температура или кашлица и отиде в болницата, белите дробове са с 50% фиброза, вече е късно!

Експертите от Тайван предлагат да се прави проста проверка всяка сутрин:

Вдъхнете дълбоко и задръжте дъха си за 10 секунди. Ако се постигне, без кашлица, без затруднения и/или чувство на потискане и т.н., това показва, че няма фиброза в белите дробове, което показва липсата на инфекция. Необходимо е в тези критични моменти да се прави тази контрола всяка сутрин в среда с чист въздух.

Това са сериозни и отлични съвети от японски и китайски лекари, които лекуват COVID-19. Всички трябва да поддържаме устата и гърлото си винаги ВЛАЖНИ, никога СУХИ, трябва да пиете 2-3 глътки вода поне на всеки 15 минути!!!

ЗАЩО? Дори ако вирусът попадне във вода или други течности през устата, той ще премине през хранопровода директно в стомаха, където стомашните киселини ще го унищожат, ОБАЧЕ ако не пиете достатъчно вода редовно, вирусът може да премине постепенно към дихателните пътища и оттам да стигне в белите дробове, където е реалната му среда за развитие и където с него ще трябва да се справя вече имунната ви система.

Споделете тази информация със семейството, приятелите и познатите за солидарност и човешка взаимопомощ.

ПОМНЕТЕ, ЧЕ ЧОВЕШКИЯТ ИМУНИТЕТ Е УНИКАЛНА СИСТЕМА, но страхът и стресът ГО ПОНИЖАВАТ.

ТАКА, ЧЕ БЪДЕТЕ СМЕЛИ И С ДОБРО НАСТРОЕНИЕ!"

Още по темата: общо новини по темата: 11859
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: