Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Винаги ще има храна и нямаме нужда от толкова тоалетна хартия
Автор: Екип Ruse24.bg 16:25 / 17.03.2020Коментари (0)882
© Фейсбук
Телевизия CNN публикува съвети на Ник Патъс Уолш – редактор по международна сигурност в медията, какво трябва да направи човек, за да преодолее паниката, свързана с разпространението на коронавируса.

1. Винаги ще има храна. Навсякъде, независимо от мястото или климата, има какво да се яде. Може да е студено, мазно пиле върху смачкани пържени картофи или ориз от афганистанска армия с необходимата количество антибиотици, или застоял влажен хляб на дъното на найлонова торбичка. Независимо дали става въпрос за тайфун, ИДИЛ или руската армия, храна винаги е имало.

Да, понякога има изключения и глад, но наистина няма нужда да купуваме толкова много, за да имаме в бъдеще какво да ядем. Притеснението ни трябва да бъде дали имаме достатъчно за ядене сега, за да може и другите да се нахранят.

Хората имаме забележителната способност да се изхраним, дори в по-опасни ситуации от пандемия.

2. Нямате нужда от тоалетна хартия. Освен ако, разбира се, не трябва да извършите естествените си нужди на някоя скала извън Мосул в Ирак или в крайпътна канавка в Донбас в Източна Украйна. Тя обаче не ви е необходима, ако наблизо имате душ или течаща вода. Ще живеете, без да изтривате задните си части. Дори може да разберете, колко по-чист може да станете с помощта на сапун.

3. Не се притеснявайте за неща, които не можете да промените. Има неща, които можете да промените – например къде да отидете, с кого да се срещнете и на кого да помогнете. Има обаче много неща, които не можете да промените в краткосрочен план – правителствената политика, подготовката в местната здравна служба или какво ще се случи през май.

Едно от нещата, които трябваше да науча, е, че не можеш да контролираш всичко и навсякъде. Понякога дори е опасно да се опитвате да разгадаете евентуални бъдещи събития и да се опитвате да смекчите рисковете, които всъщност не можете да видите. Използвайте енергията си да промените онова, което можете, сега, казва той, цитиран от БГНЕС.

4. Бъдете мили – това може да спаси живота ви. Да се държиш добре с другите не е акт на алтруизъм, а начин за самозащита. Другите хора са най-добрият източник на информация за случващото се.

Нещата, които наистина ви интересуват, понякога са такива, че не биха ви ги споделили, ако сте неприятен човек – например, че съседът ви е болен или че предстои обстрел на този хълм и е добре да не ходите там.

Хората ще бъдат по-склонни да ви помогнат, ако ви харесват или помнят последната шега, която сте им казали. Да бъдеш мил е добре за тях, за вас и за вашата сигурност и здраве.

5. Нещата се подобряват и се възстановяват често пъти много по-бързо, отколкото смятате вие. В практиката си като репортер съм видял Кобани в Сирия да се възстановява и процъфтява за една година, след като беше разбит от атаките на ИДИЛ.

Ял съм най-вкусното агнешко в току-що възстановения град Грозни. И децата отново ще ходят на училище в южния руски град Беслан, дори ако там, където терористите убиха стотици през 2004 г., остава мрачен спомен.

Covid-19 в крайна сметка ще се превърне в нещо, с което можем да се справим, дори и да остави след себе си скърбящи за своите близки семейства и силно засегната глобална икономика.

Запомнете, че дори и при война, накрая всичко ще бъде наред.

Още по темата: общо новини по темата: 11859
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: