Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Гешев: Чака ни съдбата на Италия, ако не вземем радикални мерки
Автор: Екип Ruse24.bg 09:01 / 18.03.2020Коментари (0)1120
©
Обявих се за радикални мерки. Трябва да разберем, че сме във война и колкото по-рано вземем тези мерки - толкова по-добре. Това заяви в ефира на Нова телевизия главният прокурор на България Иван Гешев по повод пандемията от коронавирус и извънредното положение, въведено у нас.

"Нещата, които вие наричате спекула в едни други времена се наричаха мародерство. Към момента няма обобщена статистика, но проверки се извършват в цялата страна и няма да се проверяват само аптеки, а фирми и магазини. Всички държави подхождат така", обясни още той.

"Времето ни изтича, дори и ако не е изтекло. Ако искаш мир, готви се за война. Не го казвам, за да създавам паника, а защото трябва да се вземат радикални мерки сега, за да се погрижим за себе си, за близките си. Чака ни съдбата на Италия и на Испания. Ако не го направим - ще минем в един много негативен вариант, а това може да срути държавата и хората, може да пострадат нашите майки, баби и кого ли още не", заяви обвинител №1 у нас.

"Политическата класа мисли за политическите последствия и мислят, че се намираме в една нормална ситуация, а това не е така. Призовавам политиците да проявят отговорност. Ситуацията се развива с часове, а не с дни и този закон вече не е актуален. Не сме в обикновена ситуация, за да си играем на опозиция. Времето за говорене и за политиканстване и за политически дребни игрички изтече. Цената, която ще платим ще е със здравето на хората", заяви Гешев.

Той призова отново за радикални мерки - за вечерен час, за контрол за движението на хората. "Пак ще дам за пример Испания - излизаш с попълнена декларация, че отиваш на работа или до магазин и аптека", каза той.

Според него отговорността е на всеки един български гражданин и също така държавата трябва да осъществява контрол.

По думите му прокуратурата е на военен режим от миналата седмица. "Проиграли сме всички варианти. Трябва да се подготвим за най-лошото и ако не се случи - толкова по добре. В ситуация на война сме и трябва да се подготвим, защото цената е животът на българските граждани и те трябва да бъдат спасени", подчерта Иван Гешев.

"Очаквам незабавна реакция. Продължават дискусии и разговори, а се води битка за живота. Икономиката се възстановява, трябва да се борим за хората", смята още той.

Главният прокурор заяви, че следят ситуацията в реално време и трябва да се подава информация на правоохранителните органи за нарушения и измами.

Той благодари на медиците, на МВР и представителите на РЗИ. 

"Призивът ми е да се обединим и да не мислим затова, което ни разделя. Трябва да се отговорни и държавата да си върши работата. Има едно забавяне в реакцията ѝ, трябва да забравим за политическите последствия и да мислим за здравето и за хората. После може да няма политици, които да избираме", каза още Иван Гешев.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: