Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Джамбазки: И в САЩ хората разграбват тоалетна хартия, паниката е навсякъде
Автор: Екип Ruse24.bg 08:34 / 19.03.2020Коментари (0)794
©
Има строги мерки във Белгия, но няма паника. В случая тя ще бъда най-лошият ни съветник. Важно е да се спазва личната хигиена, да се пазят възрастните хора и тези, които имат хронични заболявания, и да не се поддаваме на паниката.

Това е най-важното. Така е организиран и животът в Белгия.  Няма паника по улиците, затворени са увеселителни заведения, но работят аптеките, магазините. Социалният живот не е спрял", заяви в пред Нова тв по повод коронавируса евродепутатът Ангел Джамбазки, който се намира в Брюксел.

"Факт е, че Европейската комисия започна да осмисля това, което трябва да прави. Реакция на ЕС и реакцията на националните държави - много е показателна разликата между тях. Докато държавите, сред които и България, много бързо взеха мерки, Еврокомисията до вчера предупреждаваше, че няма страшно и няма проблем.

От днес вече те промениха това свое виждане и най-сетне затварят външната граница на ЕС. В решението пише незабавно. Всички държави трябва да го приложат незабавно. България вече го приложи.

Ние имаме три външни граници - с Турция, Сърбия  и Северна Македония, те вече са затворени. Разбрах, че ще има коридори за хранителни стоки, лекарства, както и за пътуване на лекари или по работа. Вероятно ще бъдат затворени границите за туристически пътувания и разходки", обясни той.

"Една много важна категория трябва да споменем и подкрепим - международните шофьори. Ако не доставят пратките, консумативите и лекарствата, дори лекарите няма да могат да лекуват.

Много от тях се свързаха с мен и предложиха много и разумни предложения. Паниката е навсякъде. И в Америка хората разграбват тоалетна хартия. Това е навсякъде. Решението на Съвета на ЕС е за създаване на бързи коридори, през които да преминават камионите със стоки, които бързо се развалят, са животоспасяващи или са от първа необходимост", заяви евродепутатът.

Той предположи, че ще отнеме няколко дни, за да намалее напрежението по границите и да се изтеглят автомобилите с граждани, тръгнали на път.

"Доколкото ми е известно днес беше изтеглен и последния конвой с български граждани, които не са по работа, а са тръгнали на път. Смятам, че до няколко дни ситуацията по границите ще се успокои", смята още Джамбазки.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: