Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Малък Тошко: Връщаме се в соца, сега ще търсите дедовия
Автор: Екип Ruse24.bg 11:34 / 19.03.2020Коментари (0)1173
©
"На всички ни е трудно в този момент. Ще стане като в соца, ще се върнем към този строй, този див капитализъм показа, че няма как да оцелее в патови ситуации. Ако беше жив дядо ми, щяхме да помагаме на цял свят с провизии, защото по негово време бяхме най-развитата соцстрана на Балканите със собствено производство във всеки сектор. А сега какво правим? Само внасяме всичко. Ще търсите дедовия, както се казва.“

Така Тодор Славков, внук на Тодор Живков, обяснява ситуацията, в която се намира страната ни с извънредното положение заради коронавируса. Според Малък Тошко коронавирусът ще преформатира всички. Ще се създадат и нови форми на бизнес в държавата, с който тя ще е по-полезна на гражданите си, точно както по времето на соца.

"Тогава имахме 2500 предприятия, които бяха построени, и всички работеха. След това, през 90-те години, за мен това бяха най-пагубни за нашата история. И тогава на моята фамилия врагове не ни бяха СДС или сините, а по-скоро БКП, тези, които си преразпределиха външнотърговските дружества и капитали без никакъв контрол. Веднага след това над 300 човека са ни разследвали по всякакъв начин и никой нищо нередно не намери, никакви милиони, за които само се говореше, че имаме“, казва Славков.

Според него именно през 90-те започнаха да се разпадат различните сфери в държавата, включително здравеопазването. Системата е станала все по-тромава и тегава за обикновения човек. И затова сега сърбаме плодовете на този разпад. Иначе от коронавируса Тодор Славков не се бои много, дори само ден преди да затворят курортите, е бил с приятели на Боровец на ски. С него не беше любимата му дъщеря Катерина, тъй като тя се обучава онлайн с майка си Силвия вкъщи.

"Баба ми се грижеше за мен най-много като малък. Баща ми много пътуваше. Никога не съм можел да правя каквото си искам, както и сестра ми, без да попитаме баща ми или дядо ми. Тогава получавах всичко и не бях особено амбициозен, но бях скромен. Аз и сега така живея, не искам да парадирам с нищо“, категоричен е Славков-младши.

Завършилият английска гимназия Тошко, както го наричат приятелите, много искал да се дипломира с икономическа специалност в Швейцария, дори година приравнил дипломата си към тамошната.

"Влязох, но после трябваше да се върна в България, тъй като ме издирваха заради делото срещу мен. Но дъщеря ми никога не бих я записала да учи в английската. Тя и сега си говори перфектно езика“, обяснява Малък Тошко пред "България днес".

"На мен детето ми се качва на главата, нищо не мога да й откажа, но с майка си се държи по друг начин. За мен тя е най-важна в живота“, смее се Славков.

И наистина - момиченцето е и единствената жена, за която татко Тодор е проливал сълзи. Било е при раждането й. "Преди като пиех много, промените в настроението ме караха да плача често, сега все по-малко са, а и вече от много време не пия изобщо. Спортувам и съм друг човек“, категоричен е Тодор Славков. 48-годишният син на Людмила най се забавлява с измислените истории относно личността му.

"Често чета небивалици около Ванга и майка ми. Но пък има и верни неща“, казва Тошко. Съвсем скоро пред медиите Нешка Робева разкри, че петричката пророчица е промълвила пред нея: "Короната, че ни гази и нас, но че оцелеем“. Тогава не се разбрало за какво става дума, но след вирусната пандемия нещата като че ли си идват на местата.

"И други неща се сбъдват от пророчеството на Ванга - че ще дойде време, когато българи ще искат да се върнат в родината ни я от гурбет, я защото ще им стане трудно извън страната, но няма да имат тази възможност. Границите ще се затворят. Ето и това се сбъдва“, написа Нешка в профила си.

"Харесвам Нешка Робева. И майка ми я харесваше. Но, честно казано, не мога да говоря за Ванга и предсказанията й. Нито знам какво точно е казала, нито знам какво е изфабрикувано“, категоричен е Тошко Славков.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: