Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Вечерен час за цялата Смолянска област
Автор: Екип Ruse24.bg 15:36 / 19.03.2020Коментари (0)949
©
Въвежда се вечерен час за цялата Смолянска област като една от мерките срещу разпространение на коронавирус след потвърдената първа положителна проба за COVID- 19 в Смолян. Това бе съобщено от Областния съвет по сигурност, който заседава днес, обсъждайки допълнителни мерки след първия случай на носител на коронавирус. От 22 часа до 6 часа сутринта всички родопчани в областта трябва да са вкъщи.

Пациентът с коронавирус е 40-годишен мъж от Смолян с психично заболяване, завърнал се на 13 март с полет от Великобритания. Маршрутът на заразения с COVID- 19 от пристигането му на 13 март до поставянето му под карантина все още се уточнява, тъй като обясненията му не са съвсем адекватни.

Потвърдено е, че е пътувал с автобус до Смолян, движил се е из града, посетил е Паспортната служба, живял е през тези няколко дни при приятели. От РЗИ очакват да получат информация от други лица, които евентуално са били в контакт с него.

Взети са проби за изследване на 5 контактни лица, на две медицински сестри от Инфекциозното отделение, които са взели пробата за изследване и на 10 служители на Паспортната служба в Областната дирекция на МВР- Смолян, която е посетил заразеният след пристигането си.

Мъжът е изолиран в жилище в града, заедно с още двама от контактните лица, като сградата е под постоянна полицейска охрана. Състоянието му не изисква да бъде настанен в болница. Наблюдава се от личния лекар, осигурено му е и психиатрично лечение.

Пациентът няма изявени признаци на инфекцията. Става дума за маргинализирано лице от рискова група, заяви областният управител Недялко Славов.

Районът около къщата, в които са изолирани мъжете, ще бъде подложен на дезинфекция, уточняват от РЗИ. Двата адреса, на които е пребивавал са на ул. "Капитан Петко Войвода" и на ул. "Колю Шишманов" в Смолян. Преди да се завърне в Смолян, мъжът е бил лекуван в психиатрична клиника във Великобритания, която вече е уведомена от полицията за положителния тест за коронавирус.

Областният съвет по сигурност напомня на всички жители и пребиваващи в областта, които са пристигнали след 18 март от Западна Европа, Китай, Иран и Корея, че подлежат на задължителна карантина. Препоръчва се на възрастните хора да ограничат движението си в населените места и да се приберат в домовете си. На общините в областта е разпоредено да следят поведението на рисковите и маргинализирани групи заради опасност от разпространение на заразата.

Потокът от пътуващи през ГКПП- Златоград е намалял в пъти от понеделник до днес, според данни на щаба. На пункта се извършва 100- процентов контрол и на входния и на изходния трафик.

Общо 14 чуждестранни туристи от Великобритания и Русия са останали в областта, като трябва да си тръгнат до 20 март, според данни на ОД на МВР.

Още по темата: общо новини по темата: 11859
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: