Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Официално: Коронавирусът е в Пловдив, има положителни проби!
Автор: Васил Динев 17:34 / 19.03.2020Коментари (82)1311
©
11 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас. Това стана ясно преди минути на редовната пресконференция на  председателя на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Така разболелите се стават общо 105, като от тях трима вече починаха. 2 от новите положителни проби са от Пловдив!

Ако прехвърлим бройката от 100 заразени в България, ще преминем към друг модел на работа, защото навлизаме в друга фаза на разпространение на COVID-19, заяви шефът на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски на брифинг в Министерския съвет по-рано днес. Той коментира дългото време, което отнемат тестовете за коронавирус и тяхната надеждност.

"Редица индустриално развити държави по света прилагат изключително рестриктивно този вид тестове (за коронавирус), поради това, че те не вършат никаква работа дори да се тестува цялото население. Това не води до нищо полезно за мобилизиране на здравните служби, а най-вероятно води само до паникьосване в населението“, каза генералът.

"Затова, въпреки че ние не споделяме напълно този модел, който французите са възприели, че ще тестват само тежките случаи, приети в болница, ние имаме малко по-широк кръг, засега можем да се справим“, разкри Мутафчийски.

"Постепенно ще се лишаваме от тези луксове във времето и това няма да бъде ново за никого. Това са различни фази в действията и това е една от фазите, в която се намираме сега – за пациенти под 100 броя, обявени в България“, обясни шефът на ВМА.

"След 100 броя вече прилагаме съвсем различен модел на работа и тези предписания, които сме дали сега към РЗИ-тата чрез министерството на здравеопазването, ще подлежат на преработка“, каза Мутафчийски, който отбеляза, че "не може да се сравнява ситуацията в Италия и тази в България, ние все още можем да си позволим много луксове в това отношение“. По повод на бързите тестове Мутафчийски разкри, че от 10 тествани в клиниката на ВМА, 6-има са дали фалшиво отрицателни тестове.

"Говоря за 10 доказани случая, от които 60%, т.е. шестима души, са дали негативен резултат, а са болни“, каза Мутафчийски.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Защо по турските телевизии дават интервюта с хора, заразени с короната, а тук не? Къде са нашите напористи журналисти? Искам да видя и чуя по телевизията, как се чувства човек заразен в България, опитват ли се с нещо да го лекуват? Бабичка е споделила, че са предлагали 3500 лева на внучката и, да влезне в болница и да я изпишат след време като излекувана от вируса. Нещо като псевдо милионерите на Божков.
И напред Ботев теб обичам аз...
на 19.03.2020 г.
+2
 
 
Аз искам да попитам, как така в Казанлък имат бетонни ограждения около махалата а ние тук нямаме ...?!
+1
 
 
Явно е негативно да си здрав....рџ™„
+1
 
 
Краси, кажи си Мангали, които, ако не от сифилис, трипер, ще е корона! Да се почувстват и те "царе"
-2
 
 
кога е взета къде я изследваха колко време им отне да разберат като днеска човек е искал проба от стара загора му казаха че няма да стане от един лекар на друг той на трети оня на четвърти другия на пети лекар го препратили
-1
 
 
Оо Венци аз вече 4 ден карам по 10 на ден братооо🤫рџ?‚рџ?‚
+5
 
 
Да блокираме Столипиново и Шекера не е расистко! Наложително е! Задължително! В други градове вече ги затварят! Като са прости и не слушат, трябва радикални мерки с тях! Те помнят генерал Стою Иванов Неделчев (Чочоолу) и в момента е крайно необходимо циганите да бъдат максимално изолирани! Много от тях се върнаха от цяла Европа, вкл. Испания и Италия! Само в Столипиново са 60 000 регистрирани, пиши ги 80 000! В Шекера според мен никой не знае, но са поне едно 20 000! 100 000 цигани, живеещи в неконтролирано по никакъв начин общество, събиращи се по 100-200 на рождени дни и сватби. Осъзнавате ли ако има 10 болни сред тях (а то има повече!), какво ще се случи до една седмица, когато мине инкубационния период??? Повечето работници в "Честота" са всеки ден из целия град. Пикаят, плюят, кашлят, кихат навсякъде! Само тези хора са достатъчна опасност, какво остава за всички останали свободно щъкащи цигани! ЗАТВОРЕТЕ ЦИГАНСКИТЕ МАХАЛИ С АРМИЯ АКО ИСКАТЕ ДА НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕМ В ИТАЛИЯ2 !!! Майната й на Хага, майната му на расизъм и дискриминация, БХК и всякакви такива! В момента най-важното е здравето на обществото! Спасете населението на Пловдив и околията, после ще оправяме расизма и дискриминацията! Извънредно положение е, всякакви действия в интерес на ОБЩЕСТВОТО (не конкретна малцинствена група) са оправдани! Докарвайте танковете и БТР-те около Столипиново и Шекера ДОКАТО НЕ Е ПРЕКАЛЕНО КЪСНО! Да им се направят пропускателни пунктове, да им се доставят най-необходимите хранителни стоки и лекарства, НО ГИ ОГРАНИЧЕТЕ МАКСИМАЛНО ДО ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ ГРАДА ДОКАТО ОЩЕ ИМА СМИСЪЛ!
+1
 
 
Спрете да излизате и да се мандахерцате по улиците, това е само началото - има ли двама, ще има и 20 и 200. Въпрос на време е да пламнем. Спрете се. Става страшно!
-2
 
 
Корона-манипулация народе...скоро ще се блъскаме пред банките за някое кредитче ...споко
0
 
 
Бойко беше прав, като каза, че ще върне българите от чужбина
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мартенски музикални дни 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: