Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close
ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиГалерииЛичностиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Суперважно съобщение от "Кауфланд", за да се избегне заразата!
Автор: Васил Динев 14:15 / 20.03.2020Коментари (123)801
© Ruse24.bg
Kaufland предприема редица мерки във връзка с разпространението на коронавирус COVID-19:

"Kaufland България носи отговорност за здравето на своите служители и е предприела редица превантивни мерки за сигурността и здравето на екипа от всички свои направления – магазини, Централен склад, Обслужващ офис и IT HUB. Като основна предпазна мярка при вируси специалистите препоръчват повишаване на хигиената: лична и на работното място.

Затова компанията вече запозна своите служители с конкретните препоръки на Министерство на здравеопазването и Световната здравна организация. Препоръките на експертите периодично се припомнят и се апелира към тяхното спазване, както и за следене на актуалната информация, която властите оповестяват.

Конкретните мерки, които вече предприехме, са:

От 17 март, Kaufland България временно въвежда намалено работно време от 8:00 до 20:00 часа за всички свои обекти в цялата страна. Мярката се налага предвид натовареността на служителите и с цел по-спокойната им работа.

За да се осигури спокойно пазаруване за клиентите и спокойната работа на служителите, при опашки в търговска зала, ще се преминава към пропускателен режим на входа на хипермаркета. Властите съдействат за това да бъде гарантиран обществения ред на територията на хипермаркети Kaufland.

За улеснение на служителите, във всички санитарни помещения и помещенията за почивка са поставени информационни табели за хигиената на работното място.

Компанията значително е повишила и е подсигурила необходимите количества препарати за хигиена на работното място. Осигурени са дезинфектанти и ръкавици.

Служебните пътувания в чужбина са преустановени.

Вътрешнофирмените обучения са спрени.

За срещи се препоръчват видео- или телефонни конференции.

На 16.03.2020 предстои да заработи специална вътрешна телефонна линия, на която служителите да могат да задават своите въпроси по темата.

Kaufland България е предприела редица допълнителни мерки и по отношение на хигиената на своите обекти:

Те се почистват, дезинфекцират и проветряват редовно.

На входа на всички магазини на компанията на разположение на клиентите има хигиенни станции за дезинфекция, за които в момента са подсигурени допълнителни количества дезинфекциращ препарат.

На видно място в клиентските тоалетни е поставена "Хигиенна инструкция за ръце".

Започнат е процес по дезинфекция на пазарските колички.

Дезинфекцират се лентите за поставяне на продукти на каса.

Клиентите получават непрекъсната информация на територията на обектите Kaufland с насоки за ползване на:

- хигиенните станции;

- ръкавици при пазаруване от пекарна;

- препоръчителна дистанция при изчакване на и около касова зона;

картови разплащания, при възможност;

Всекидневно в компанията се провежда среща с представители от всички направления, на която се анализира актуалното развитие на ситуацията и се въвеждат всички необходими мерки.

Компанията апелира към всички свои клиенти за необходимото разбиране, уважение и търпение към служителите, които правят всичко възможно, за да обслужват бързо и ефективно.

Благодарим Ви!"
Още по темата: общо новини по темата: 3994
20.10.2020
20.10.2020
20.10.2020
20.10.2020
20.10.2020
20.10.2020