Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов за ветото на Радев: Връща ни във времето на зрелия coциaлизъм
Автор: Екип Ruse24.bg 17:52 / 22.03.2020Коментари (0)814
© БГНЕС
"Радев услужливо забрави да каже, че това е предложение на БСП. Кoгaтo ce приe зaкoнът, г-жa Дaриткoвa ми ce oбaди и ми кaзa, чe БCП иcкaли дa излизaт oт плeнaрнa зaлa - aкo лъжe тя, лъжa и aз. Тoгaвa приeхмe тeхнитe прeдлoжeния зa cпeкулaтa. Тeзи прeдлoжeния ни връщaт във врeмeтo нa зрeлия coциaлизъм, кoгaтo в "плoд-зeлeнчуцитe" нa eтaжeркитe имaшe дoмaти и крacтaвици, a цитруcитe, нaпримeр, ce прoдaвaхa oтзaд, при мaгaзинeрa. Тoвa cи бeшe cпeкулa". 

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънредно изявление в Министерски съвет, в което коментира наложеното частично вето от страна на президента Румен Радев.

Сутрин и вечер Националния щаб от експерти дава цялата налична информация. Проф. Костов и проф. Мутафчийски имат стара вражда отдавна, но искам всеки специалист да се чуе. Каним го и правим съвет към правителството, заради следващите мерки. Борисов с извънреден ход в борбата с коронавируса ВИДЕО Никой не може да каже колко време ще продължи тази пандемия. Не искаме да има специалист, чието мнение да не чуем. Когато са противоречиви, ние ги сравняваме", заяви още премиерът. 

"За разлика от тези популисти, които всеки ден си менят мнението, ние с моите колеги носим цялата отговорност. Цялата. Един член приехме, предложен от БСП и веднага настана хаус на пазара и не само, че няма да помогне, но създава и спекула. Утре ще се прегласува и по-добре да останем без този текст, отколкото да накараме пазара да се изкриви по начините, които различни хора предлагат", допълни Борисов. 

"Дадох за пример Костов и Мутафчийски. Накарах две личности, които не се харесват, да работят за една кауза. Първата ми задача е да защитим здравето и живота на хората. България е била във войни, вземали са й територии, плащала е репарации и е оцеляла. Изведнъж сега много бизнесмени, които иначе много им е приятно да се наричат олигарси, искат цялата тежест да падне върху държавата. Искат да се похарчат милиарди още на първата седмица. Искаме гарантирани пенсии за нашите пенсионери", каза министър-председателят. 

"Ще стискаме до последния лев, за да имаме гарантирана пенсия за пенсионерите. Дай Боже да намерят лекарства и ваксина, ще вземем отношение. Всякакви безумни предложения има. Това, което прочетох от президента, той няма една конкретна мярка. Да, всички държави обявяват, че ще подкрепят бедните хора, но не знаем с колко, защото не се знае колко ще продължи", обясни Борисов.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: