Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Франция тества успешно срещу COVID-19 лекарство
Автор: Екип Ruse24.bg 11:41 / 23.03.2020Коментари (0)952
©
Френските учени съобщиха за успешни резултати от клиничното изследване на действието на комбинация от две съществуващи лекарства – хидроксихлорохин и азитромицин – срещу новия корановирус. Тяхното изследване е публикувано в списанието International Journal of Antimicrobial Agents.

Към днешна дата не съществуват специални препарати, предназначени за лечението на COVID-19. При няколко стотин клинични изпитания, които се провеждат в цял свят, се изучава въздействието на съществуващите лекарства върху коранавируса.

Изследванията се провеждат около две групи препарати: ремдесивир – вътрешно венозно лекарство с широка противовирусна активност и антималарийните лекарства хлорохин и хидроксихлорохин.

При лабораторните изпитания всичките три препарата са показали активност срещу коронавируса, а хлорохинът се използва като препоръчано противовирусно средство за лечението на COVID-19 в Китай. Но за използването на един от тези три препарата са необходими клинични тестове.

Френските учени са провели първите клинични изследвания на ефективността на използването на хидроксихлорохин отделно и в съчетание с антибиотиците азитромицин за лечението на COVID-19. Изследванията са проведени в инфекциозната болница Méditerranée Infection на Университетската болница към Марсилския университет.

Коктейл от лекарства дава надежди за лечение на коронавируса

В изследването са участвали 30 възрастни пациенти, както със симптомите на COVID-19, така и без тях, при които е потвърдено, че са носители на SARS-CoV-2. От тези, които не са се съгласили да приемат новите препарати, са съставили контролна група от 16 души. На тях им е предложено лечение с антибиотици за предотвратяване на бактериалната суперинфекция.

Останалите 14 пациента в течение на 10 дни са взимали орално по 200 милиграма сулфат на хидроксихлорохин три пъти дневно. Шестима от тях, освен хидроксихлорохин, са получавали за предотвратяване на суперинфекцията първите два дни по 500 милиграма азитромицин дневно, а след това в течение на четири дни по 250 милиграма. Всичките шестима пациенти са понесли много добре комбинацията от хидроксихлорохин и азитромицин. Ежедневно им е правена елоктрокардиограма, за да се провери дали няма странични ефекти върху сърцето.

ЕС деблокира 37 милиарда евро помощи за борба с коронавируса

На петия ден всичките шестима пациенти са тествани за коронавирус и са дали отрицателни резултати, които са били потвърдени в следващите дни. Т.е. всичките болни от COVID-19 на петия ден са били напълно излекувани.

Любопитното е, че една от пациентките, приемала само хидроксихлорохин, не се е излекувала. На осмия ден от изследване е започнала да приема азитромицин, а на деветия ден нейните проби са били вече отрицателни.

Учените отбелязват, че, макар тестваната група да е била много малка, резултатите са много обнадеждаващи.

Още по темата: общо новини по темата: 11857
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Световна черна хроника
Кабинетът "Денков - Габриел"
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: